Opdateret: Denne artikel var vores aprilsnar i 2019 – læs mere her.

— oOo —

Der har været megen debat om de nye golfregler, som trådte i kraft den 1. januar 2019, så nu har PGA Tour brudt med R&A og USGA og lavet deres egne regler.

Blandt de professionelle har der særligt været utilfredshed med de nye dropperegler, hvor man skal droppe fra knæhøjde, og at caddien ikke må stå bag spilleren efter man har taget sin stance; Caddien må ikke længere stå bag spilleren, hvilket dog blev præciseret efter Haontong Li fik to strafslag i Dubai.

Rory McIlroy dropper efter de nye 2019 golfregler – Foto: golfsupport.nl

Nu går PGA Tour sin egen vej, og indfører nye regler:

– Vi er trætte af den debat det har skabt, så vi bøjer os for de magtfulde spillere, hvilket forhåbentlig giver gladere spillere, der smiler mere til kameraerne. Fremover må spillerne droppe som de vil fra skulder- til knæhøjde. Man kan således droppe fra skulderhøjde som vi gjorde frem til nytår, eller man kan bruge de nye regler og droppe fra knæhøjde. Alt derimellem er også i orden, sagde PGA Tour direktøren Jay Finchem på et pressemøde efter WGC – Dell Technologies Match Play og uddybede om caddie-reglen:

– Det kræver mange ressourcer at følge caddierne er på banen, og om de står bag spilleren. Vi har skullet have flere dommere på banen, men på PGA Tour er vi ikke meget for at give strafslag. Det ved alle når det angår langsomt spil, så i stedet for blot at se gennem fingre med overtrædelser, så må caddierne fremover stå hvor de vil, bare de ikke går i vejen.

De nye regler træder i kraft den 1. april 2019.

Francesco Molinari med sin caddie Pello Iguaran under Ryder Cup 2018 – Foto: golfsupport.nl

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.