AnbefaletOL guld giver en plads i majors

OL guld giver en plads i majors

Golf er tilbage på OL programmet, og årets vindere kvalificerer sig til majors det kommende år. Alle ni majors hos damerne og herrerne bakker op om initiativet, der dog kun gælder for ét år.

– Vi tror på, at vores sport vil få en meget større synlighed på en en global platform som kun OL kan give. Nye tilskuere fra hele verden vil se vores fantastiske sport, og for nogle vil det være første gang. De vil komme til at kende vores fantastiske sportsfolk og helte i golf, sagde Augusta National formanden Billy Payne på et pressemøde mandag og fortsatte:

– Via denne større synlighed tror vi på, at flere vil begynde at spille vores sport.

Stor symbolværdi men måske ingen reel betydning
Der ligger en stor symbolværdi i, at OL vinderen kvalificerer sig til majors. Om det så få reel betydning vil tiden vise.

Golfsportens største navne vil i forvejen være kvalificeret til majors, men der kan komme en overraskende vinder ved OL. Hvis det sker, så ville det være ærgerligt, hvis OL vinderen ikke var med i majors næste år.

Kvalifikationen gælder kun ét år. Det på trods af at vedkommende vil være forsvarende OL vinder helt frem til OL 2020.

Fire majors hos herrerne og fem hos damerne
OL vinderen i herrernes turnering kvalificerer sig til Masters, US Open, The Open og US PGA Championship 2017.

Hos damerne er der ikke global enighed om, hvilke turneringer der er majors. LET har således kun to majors i form af Women’s British Open og The Evian Championship.

På LPGA er de to LET turneringer også majors. Derudover har man også ANA Inspiration, Women’s PGA Championship og US Women’s Open, så der er fem majors på LPGA. OL guldvinderen hos damerne kvalificerer sig til alle fem.

Den ene er Evian Championship i september, mens de øvrige er i 2017.

To OL turneringer fra den 11. – 20. august
OL 2016 afholdes i Rio fra den 5. – 21. august.

Herrernes golfturnering spilles fra den 11. – 14. august, mens damernes turnering er fra den 17. – 20. august.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Scheffler vandt Masters for anden gang – nedtur for Nicolai Højgaard

Scottie Scheffler vandt Masters 2024, hvor Nicolai Højgaard blev nr. 16 efter bl.a. en 7'er på par-3 hullet 12. Ærgerligt, men alligevel også en...

Se fantastiske slag der har defineret bag-ni under Masters

Det siges, at Masters afgøres på bag-ni om søndagen, og mod slutningen af den traditionsrige major på Augusta National er der ofte også en...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk