Opdateret: Der er kommet nye DGU anbefalinger per. 8. juni 2020.

— oOo —

Dansk Golf Union har lempet på COVID-19 anbefalingerne til de danske golfklubber og golfspillere. Der er fortsat restriktioner, men det er som sådan meget markante lempelser af anbefalingerne.

Kulturministeriet har per 12. maj formuleret retningslinjer for genåbning af udendørs idræts- og foreningsliv, hvorefter DIF og DGI den 13. maj har lavet fælles retningslinjer for udendørs idræt.

På den bagrund har DGU foretaget en række markante ændringerne i anbefalingerne. I en Klubnyt meddelelse på danskgolfunion.dk fremhæver DGU følgende forandringer i forhold til tidligere:

  • Afstandskravet mellem personer sættes ned til 1 meter.
  • Flag og hulkop kan genetableres som ved normalt spil.
  • Banemateriel kan igen benyttes (f.eks. river, boldvaskere, vandhaner og affaldsspande med låg), dog med anbefaling om afspritning/afvaskning.
  • Retningslinjerne fra Kulturministeriet giver nu mulighed for samling af maksimalt 10 personer i en gruppe på et afgrænset/afmærket område. Minimumsafstanden mellem forskellige områder/grupper er 2 meter. Denne præcisering har betydning for træningsfaciliteter, undervisning og det generelle flow af personer rundt i golfklubben.
  • Buggies kan fremadrettet benyttes af personer fra forskellig husstande.
  • Klubhuset kan åbnes for administrativt arbejde, herunder bestyrelses- og udvalgsmøder.
  • Restauranter kan genåbne efter myndighedernes anvisninger. Vær opmærksom på at der skelnes imellem terrasser med eller uden tilknyttet restaurationsdrift.

DGU’s anbefalinger kan i deres helhed læses i denne artikel.

Det er op til den enkelte golfklub og bane at vurdere, om man vil følge DGU’s anbefalinger, der således ikke er gældende i alle danske golfklubber.

Kulturministeriets retningslinjer kan læses som PDF på kum.dk her, mens de fælles retningslinjer fra DIF og DGI kan læses på dif.dk her (under Underdørs aktiviteter) eller som PDF på danskgolfunion.dk her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.