Med de seneste retningslinjer fra Kulturministeriet og Danmarks Idrætsforbund (DIF) vil DGU nu igen afvikle landsdækkende golfturneringer.

Der er fortsat love og retningslinjer som sætter sine begrænsninger herunder forsamlingsforbuddet på indtil videre 10 personer, men i retningslinjerne er der åbnet op for udendørs idræt.

Netop forsamlingsforbuddet har DGU bl.a. brugt som argument for at aflyse alle turneringer frem til 8. juni. Forsamlingsforbuddet er er der ikke ændret på, men nu mener DGU godt, at der på forsvarlig vis og indenfor reglerne kan afvikles landsdækkende golfturneringer. Lokale klubturneringer har DGU “tilladt” siden den 22. april, hvor man opdaterede golfsportens anbefalinger, så de fulgte DIF.

I et samarbejde med golfklubberne er der derfor kommet gang i turneringskalenderen, skriver DGU i en Klubnyt meddelelse som kan læses på danskgolfunion.dk.

Det betyder bl.a. at DGU afvikler Makker Cup for spillere under 25 år fra den 24. maj, og DGU Elite Tour II den 30. – 31. maj.

DJGA Spring Open den 21. – 22. maj i Royal Golf Club, Mølleåen Open by Nykredit den 23. – 24. maj i Mølleåens Golf Klub samt Næstved Open U22 den 6. juni i Næstved Golfklub gennemføres også.

DIF og DGI’s retningslinjer

Retningslinjerne fra DIF og DGI kan læses på dif.dk, hvor der om udendørs aktiviteter bl.a. står følgende:

– Udendørs idrætter uden kropskontakt kan genoptage turneringsvirksomhed, hvis forsamlingsforbud og de generelle sundhedsmæssige anbefalinger kan efterleves på forsvarlig vis (F.eks. i tennis, ridning og sejlsport).

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.