Det er endnu uvist hvornår Phil Mickelson spiller sin næste turnering, men nu har han tilmeldt sig de to majors US PGA Championship og US Open og spurgt PGA Tour om lov til at spille den Saudi finansierede LIV Golf turnering i London. Phil vandt US PGA Championship sidste år, men det er fortsat usikkert, om han forsvarer sin titel fra den 19. – 22. maj.

– Vores klient Phil Mickelson har officielt registreret sig til at spille US PGA Championship og US Open, skriver Steve Loy fra Mickelsons managementfirma SPORTFIVE i en skriftlig udtalelse og fortsætter:

– Vi har også på hans vegne sendt en anmodning om et fripas til at spille den første LIV Golf Invitational i London den 9. – 11. juni. Den anmodning er sendt inden den 25. april, som var PGA Tourens deadline for at deltage i en turnering på en anden tour.

– Phil har ikke nogle konkrete planer om hvor og hvornår han vil spille. Enhver handling afspejler på ingen måde, at en endelig beslutning er taget, men det er for at holde alle muligheder åbne.

Han er tilmeldt, men har ikke besluttet sig for at spille

Selvom Phil har tilmeldt sig de to majors og LIV Golf turneringen i London, så er det således usikkert om han ender med at spille dem, men han holder alle muligheder åbne.

.
.

51-årige Phil har ikke spillet turneringer siden PIF Saudi International i februar. Han kom i et selvforskyldt stormvejr, da han udtalte sig meget eksplicit om en Saudi-finansieret tour og om PGA Tour, hvilket har kostet ham en lang række sponsorer, og han holder pause på ubestemt tid.

US PGA Championship spilles på Southern Hills fra den 19. – 22. maj, LIV Golf turneringen i London fra den 9. – 11. juni, mens US Open spilles fra den 16. – 19. juni.

Skal bede om fri for at spille udenfor PGA Tour

Professionelle golfspillere er jo selvstændige og uafhængige, men som medlem af en tour tiltræder man også en række regler, som skal følges.

PGA Tour reglerne, som er vedtaget af spillerne, betyder at medlemmer som udgangspunkt skal spille 15 turneringer om året, og de skal bede om fri for at spille udenfor PGA Tour. Man har hidtil uden problemer kunnet få fri til tre turneringer udenfor PGA Tour om året uden at skulle søge om fri. Særligt europæiske spillere har bedt om fri flere gange, hvilket man hidtil har givet lov til, men måske vil det også ændre sig.

Phil Mickelson efter sejren i US PGA Championship 2021 – Foto: Montana Pritchard/PGA of America

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.