J.B. Holmes fører med et enkelt slag foran Shane Lowry efter første runde af The Open 2019 på Royal Portrush i Nordirland, hvor hele 13 spillere deler 3. pladsen. Tiger og McIlroy er blandt de sidste i feltet.

Lucas Bjerregaard er bedste dansker efter en fin runde i -1. Han lavede en dobbeltbogey på 4. hul, og var +3 efter en bogey på 10., men fire birdies på de sidste 7 huller gav en runde i -1 og en delt 20. plads.

Thorbjørn Olesen fik en anderledes god start med en birdie på 2. hul, men efter bogeys på 14. og 16. hul er han nr. 54 i +1, så begge danskere har gode muligheder for at komme med i weekenden.

Thorbjørn Olesen under The Open 2019 – Foto: golfsupport.nl
J.B. Holmes fører foran Shane Lowry

Efter en bogey på 1. hul lavede J.B. Holmes seks birdies for en runde i -5, hvilket giver ham føringen foran Shane Lowry i -4.

Hele 13 spillere deler 3. pladsen i -3; Alex Noren, Webb Simpson, Sergio Garcia, Dylan Frittelli, Robert MacIntyre, Kiradech Aphibarnrat, Ryan Fox, Tyrrell Hatton, Tommy Fleetwood, Brooks Koepka, Lee Westwood, Tony Finau og Jon Rahm.

J.B. Holmes – Foto: golfsupport.nl

Jon Rahm på den delte 3. plads gik for-ni i -5, men efter en del halvdårlige jernslag gik han bag-ni i +2.

Modsat var Ryan Fox +3 efter 9 huller, men seks birdies på de sidste syv huller gav ham en runde i -3. Hans 29 slag på de sidste 9 huller er en tangering af The Open rekorden for bedste bag-ni. Rekorden for de bedste 9 huller i The Open blev sat af Denis Durnian i 1983, hvor han gik for-ni på Royal Birkdale i 28 slag.

Justin Rose er på en 16. plads i -2, mens Lucas Bjerregaard deler 20. pladsen i -1 med bl.a. Eddie Pepperell, Henrik Stenson, Bernd Wiesberger, Rickie Fowler, Jordan Spieth og Jason Day.

Darren Clarke og Ernie Els i par

50-årige Darren Clarke havde æren af at slå det første slag, og han fik en god start med tre birdies på de første 5 huller. Det endte med en runde i par, og en delt 42. plads sammen med bl.a. Justin Thomas, Patrick Reed og Ernie Els, som spiller The Open for 28. gang i træk, da han har deltaget i alle udgaver siden 1992.

Darren Clarke slog det første slag i The Open 2019 – Foto: golfsupport.nl

Thorbjørn Olesen deler 54. pladsen i +1 med bl.a. Bubba Watson, Paul Casey og Dustin Johnson, mens Graeme McDowell og Matt Wallace er nr. 72 i +2.

Xander Schauffele, den forsvarende mester Franceco Molinari, Bryson DeChambeau og US Open vinderen Gary Woodland er nr. 94 i +3. Padraig Harrington og Ian Poulter skal også kæmpe for at klare cuttet, da de deler 113. pladsen i +4. Phil Mickelson er nr. 128 i +5 og Adam Scott nr. 144 i +7.

Tiger Woods – Foto: golfsupport.nl
Tiger og McIlroy er meget langt tilbage

Tiger Woods og Rory McIlroy, der var bookmakernes favorit, er meget langt tilbage og skal virkelig gå lave runder for at klare cuttet.

Tiger havde blot en enkelt birdie på scorekortet og er nr. 144 i +7, mens Rory McIlroy er nr. 150 i +8.

McIlroy slog sit drive out of bounds på 1. hul og måtte senere tage et drop fra en busk, så det endte med en 8’er på par-4 hullet og en bogey på 3. hul. Efter birdies på 7. og 9. hul så McIlroy ud til at have fundet formen, men en dobbeltbogey på 16. og en tredobbelt bogey på 18. hul gav en skuffende runde i +8.

Rory McIlroy under The Open 2019 – Foto: golfsupport.nl
Duval begyndte med to birdies, men gik +20

Miguel Angel Jiménez, der spiller sin Europa Tour turnering nr. 700 i denne uge, er nr. 152 i +11.

The Open 2001 vinderen David Duval begyndte med to birdies, men gik en 91’er (+20) så han er isoleret i bunden af feltet. Den 47-årige tidligere verdensetter, der nu primært er tv-kommentator, lavede en 14’er på 7. hul, der er et par-5 hul.

Duval slog tre bolde væk fra teestedet, men man fandt den tredje. Eller det troede man, men det viste sig at være en forkert bold, hvilket gav to strafslag. Så Duval måtte tilbage til teestedet og slå sit 9. slag, hvorfra han brugte seks slag for en 14’er.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender hele 47 timers direkte golf fra The Open. Som altid kan ugens sendetider ses på www.19hul.dk/tv.

The Open, leaderboard
– alternativ på europeantour.com / pgatour.com

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.