PopulærtLPGALexi Thompson indstiller karrieren

Lexi Thompson indstiller karrieren

29-årige Lexi Thompson har offentliggjort, at hun efter 2024 sæsonen indstiller karrieren som fuldtidsprofessionel. Det afslørede hun i en video på Instagram, som kan ses nederst i denne artikel.

Meget passende kommer det i ugen for US Women’s Open presented by Ally, som hun deltager i for 18. gang i træk. Imponerende ikke mindst når man tænker på, at hun fyldte 29 år i februar.

– Jeg har tænkt over det i nogle måneder, og det var bare et spørgsmål om tid og sted til at sige det, sagde Lexi Thompson på et pressemøde tirsdag og fortsatte:

– US Women’s Open var hvor hele min karriere begyndte, så jeg synes det var passede at sige det her.

Som blot 12-årig kvalificerede hun sig til US Women’s Open 2007 som den hidtil yngste. En rekord dengang 11-årige Lucy Li slog i 2014. Beverly Klass er den yngste deltager, da hun kun var 10 år, da hun spillede US Women’s Open 1967, men det var på en invitation.

Lexi blev professionel som blot 15-årig i juni 2010, og blev måneden efter nr. 2 i Evian Championship. Hendes første LPGA sejr var Navistar LPGA Classic 2011, da hun blot var 16 år gammel.Lexi Thompson har vundet 11 LPGA turneringer  heriblandt major turneringen Kraft Nabisco Championship 2014 (som nu hedder Chevron Championship) og senest ShopRite LPGA Classic 2019. To gange har hun vundet på LET, hvor hendes seneste sejr er Aramco Team Series – New York 2022.

Hun har spillet Solheim Cup seks gange i 2013, 2015, 2017, 2019, 2021 og 2023. Hun spillede OL i både Rio 2016 og Tokyo 2020, men kommer næppe med i år da hun pt. er nr. 54 på verdensranglisten og 11. bedste amerikaner.

Lexi Thompson op til US Women’s Open 2024 – Foto: golfsupport.nl

I 2023 deltog Lexi Thompson i Shriners Children’s Open på PGA Tour. Hun var den syvende kvinde i en regulær PGA Tour turnering, men selvom hun kæmpede bravt og sluttede i par efter runder i +2 og -2, så var hun tre slag fra at klare cuttet.

US Women’s Open sendes direkte på V Sport Golf & Viaplay Total. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

US Women’s Open presented by Ally (2)
– alternativ på lpga.com

Se Instagram videoen nedenfor

Lexi Thompson offentliggjort sit karriere-stop i en video på Instagram. I videoen oplæser hun et brev, som hun har skrevet til golfsporten, og den kan ses nedenfor:

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Lexi Thompson (@lexi)

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk