Asian TourKristoffer Broberg vandt Asian Tour Tourskolen i Hua Hin

Kristoffer Broberg vandt Asian Tour Tourskolen i Hua Hin

Kristoffer Broberg vandt Final Stage af Asian Tour Tourskolen, hvor 219 spillere fra 34 lande kæmpede om 35 kort til Asian Tour. Flere DP World Tour vindere og svenskere var med, men ingen danskere.

Der blev spillet på to baner, Lake View Resort and Golf Club og Springfield Royal Country Club i Hua Hin, Thailand. Inden den femte og sidste runde på Springfield førte Justin Quiban i -15 foran Carlos Pigem i -14.

Den dobbelte svenske DP World Tour vinder Kristoffer Broberg var på en delt 3. plads i -12. Med bl.a. tre eagles og en finalerunde i -6 vandt han i -18 foran Shigenji Tatsunori fra Japan, mens Justin Warren fra Australien, Carlos Pigem fra Spanuen og Justin Quiban fra Fillipinerne delte 3. pladsen i -14.

Svenske Charlie Lindh, der blev nr. 2 på Nordic Golf League ranglisten sidste år og dermed kvalificerede sig til Challenge Touren, blev nr. 6 i -13, så nu har han også mulighed for at spille på Asian Tour i år.

Jeunghun Wang fra Sydkorea og amerikanske John Catlin, der begge har vundet tre gange på DP World Tour delte 15. pladsen i -10 og har således også kvalificeret sig til Asian Tour. John Catlin har vundet fire gange på Asian Tour og

Fire spillere var i omspil om det 35. og sidste Asian Tour kort, og det vandt Tomoyo Ikemura fra Japan på fjerde omspilshul.

Svenske Rikard Karlberg, der vandt Open d’Italia 2015 på DP World Tour blev nr. 60 i -2, og fik således ikke kortet. Han bor på det nærliggende Black Mountain resort, og Kristoffer Broberg boede hos ham og hans familie under Tourskolen.

Joel Stalter, Alvaro Quiros, Gavin Moynihan, Jesper Kennegard og Gonzalo Fdez-Castano missede cuttet.

Mere om Broberg, Wang og Catlin

37-årige Kristoffer Broberg er som nævnt dobbelt DP World Tour vinder med sejre i BMW Masters 2015 og Dutch Open 2021. Han har også et DP World Tour kort i år, da han blev nr. 22 på Tourskolen sidste år, men nu har han også kort til Asian Tour.

28-årige Jeunghun Wang har vundet tre gange på DP World Tour og senest Commercial Bank Qatar Masters 2017. I 2021-22 måtte han holde en længere pause for at gennemføre den obligatoriske militærtjeneste i hjemlandet Sydkorea. Da han kom tilbage til 2023 sæsonen mistede han lige akkurat kortet, da han sluttede som nr. 119 på Race to Dubai ranglisten, og han missede cuttet på Tourskolen.

Jeunghun Wang under Asian Tour Tourskolen 2024 – Foto: Paul Lakatos / Asian Tour

33-årige John Catlin har også vundet tre gange på DP World Tour og senest Austrian Golf Open 2021 samt også fire gange på Asian Tour. Han blev nr. 151 på Race to Dubai ranglisten sidste år, og mistede dermed sit fulde kort. Han bor en del af året i Hua Hin, men han spillede for få turneringer sidste år til, at han kunne beholde sin Asian Tour kategori, så han måtte på Tourskolen igen.

219 deltagere på to baner i Hua Hin

Efter seks indledende kvalifikationsturneringer, med én i Australien, én i USA og fire i Thailand var 219 spillere var med i finalen på Springfield Royal Country Club og Lake View Resort and Golf Club i Hua Hin, Thailand.

I alt har der været 668 spillere deltaget på Tourskolen. Af de 219 spillere i Final Stage var de 115 direkte kvalificeret, mens 104 kom med via kvalifikationsturneringerne.

Asian Tour Qualifying School – Final Stage, resultat

John Catlin – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk