PopulærtDP World TourKjeldsen tættere på OL-plads efter flot resultat ved Masters

Kjeldsen tættere på OL-plads efter flot resultat ved Masters

Søren Kjeldsen lavede årets hidtil bedste resultat i US Masters, da han søndag aften blev delt nr. 7 i årets første Major golfturnering. Med resultatet kom han tættere på en af de to pladser ved OL i Rio, hvor Golfsporten er med for første gang siden 1904.

Det var tredje gang, at Søren Kjeldsen var kvalificeret til Masters, og det var tæt på at blive lykkens gang, hvor Danmark og Skandinavien fik sin første Major vinder på herresiden.

Turneringens store favorit, amerikaneren Jordan Spieth, førte fra første runde og helt frem til 12. hul på finalerunden, hvor han slog to bolde i vandet på det korte par 3 hul. Søren Kjeldsen lavede birdie på samme hul og på det tidspunkt så det ud til, at en top tre placering var på vej. Turneringen blev vundet af englænderen Danny Willett, med Spieth på en delt 2. plads sammen med englænderen Lee Westwood.

Det gode resultat til Kjeldsen betyder, at han nu er meget tæt på at sikre sig plads i sommerens øvrige Major golfturneringer. Top 60 på World Golf Ranking pr. 23. maj er kvalificeret til US Open og top 50 til The Open, og med weekendens resultat er Kjeldsen nu på 41. pladsen.

Samtidigt udbygger Kjeldsen sin OL-kvalifikation, idet det er både de to bedste danske damespillere og herrespillere på World Golf Ranking pr. 11. juli, der deltager i golfturneringen i Rio. De øvrige danske herrer er: Thorbjørn Olesen (67), Lucas Bjerregaard (131) og Thomas Bjørn (219). I den afsluttende 13-ugers periode op til OL-udtagelsen tæller resultaterne 100 procent og med turnering hver uge, kan der fortsat ske forskydninger på den indbyrdes danske stilling på World Golf Ranking.

– Sådan en præstation giver masser af selvtillid og fjerner lidt af presset i forhold til OL-kvalifikationen, for jeg er ikke i tvivl om, at Søren rigtigt gerne vil have den oplevelse med og være med til at skrive OL-historie. Nu kan Søren planlægge at spille de store turneringer og samtidigt tillade sig at holde lidt fri inden et heftigt sommer- og efterårsprogram med majors, OL og muligt Ryder Cup, siger Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Blandt kvinderne er der også kamp om de to pladser. Her er det primært Nicole Broch Larsen, som kan føle sig ret sikker, mens kampen om den sidste plads lige nu står til at blive mellem Nanna Koertz Madsen og Emily Kristine Pedersen, der ligger ekstremt tæt på dameranglisten.

Masters, resultat (Masters.com)
Masters, resultat (alternativ på pgatour.com)

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Cara Gorlei vandt Jabra Ladies Classic

28-årige Cara Gorlei fra Sydafrika vandt sin første professionelle sejr i Jabra Ladies Classic på den sydafrikanske Sunshine Ladies Tour. Linette Holmslykke begyndte finaledagen på...

Reglerne for cuttet i Masters 2024

Op til Masters 2020 blev cut-reglen ændret, så det er top-50 og lige, der klarer cuttet efter anden runde. Den såkaldte ti-slagsregel er afskaffet. Fra...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk