Shane Lowry vandt BMW PGA Championship på Wentworth, hvor Søren Kjeldsen og Viktor Hovland delte føringen inden finalerunden. Kjeldsen blev nr. 5, og sikrede sig dermed et fuldt  DP World Tour kort i 2023, hvilket der er mere om nederst i artiklen.

Efter fredagens pause til ære og respekt for afdøde Dronning Elizabeth II af Storbritannien er turneringen afkortet til 54 huller, så der var cut efter lørdagens anden runde. Kjeldsen og Hovland delte føringen i -12, og spillede i førerbolden søndag.

Der var tæt i toppen, så med +2 på for-ni var Kjeldsen ude af topstriden, men han kom stærkt tilbage med fire birdies på bag-ni, som gav ham en flot 5. plads i -14.

Søren Kjeldsen under BMW PGA Championship 2022 – Foto: golfsupport.nl

Rasmus Højgaard begyndte finaledagen som nr. 16, og med en runde i -3 blev han nr. 18 i -11. Ni danskere stillede til start, men Thomas Bjørn, Lucas Bjerregaard, Marcus Helligkilde, Nicolai Højgaard, Jeff Winther, Thorbjørn Olesen og Joachim B Hansen missede cuttet.

Shane Lowry vandt foran Rory McIlroy og Jon Rahm

17 LIV golf spillere var med, og midt på formiddagen gik to af dem nogle af dagens bedste runder. Partrick Reed gik -9 og blev den førende i klubhuset i -14, mens medspiller Lee Westwood gik -7 for at komme til -12.

.
.

Jon Rahm havde også en forholdsvis tidlig starttid, og da han holede sit putt for eagle på 18. for en runde i -10 kom han til -16. Han var 9 under par på de sidste 10 huller trods en bogey på 15. hul! Helt til det sidste var der spænding om, hvorvidt det var nok til sejren eller et evt. omspil.

Jon Rahm efter holet eagle-putt under BMW PGA Championship 2022 – Foto: golfsupport.nl

I fjerde sidste gruppe gik Shane Lowry -7, og ham var der ingen der indhentede, så han vandt i -17 foran Rory McIlroy og Jon Rahm i -16.

Talor Gooch blev den bedst placerede LIV Golf spiller på en 4. plads i -15, mens Søren Kjeldsen delte 5. pladsen i -14 med Viktor Hovland, Thomas Detry og Patrick Reed.

Talor Gooch – Foto: golfsupport.nl
Vigtigt for Kjeldsen med et godt resultat 

Kjeldsen fik 264,8 point og ca. 2 mio. danske kroner for den delte 5. plads. Med de mange point i Rolex Series turneringen, rykker Kjeldsen 66 pladser frem på DP World Tour ranglisten til en 81. plads. Dermed er han sikker på at slutte i top-110 på ranglisten der holder kortet i 2023. Og det giver ham faktisk også en bedre kategori end i år, hvilket vi vender tilbage til i en senere artikel.

Som beskrevet i artiklen Fem danskere kæmper for at beholde DP World Tour kortet i 2023, så var Kjeldsen allerede sikker på er kort i 2023. Men da han nu holder kortet via top-110, så kan han gemme den sidste kategori 11 sæson til senere.

Lowrys sjette sejr på Europa Touren

Det var 35-årige Shane Lowrys sjette sejr på DP World Tour, og den første siden sejren i The Open 2019.

Som 22-årig amatør vandt han 3 Irish Open 2009 og derudover han han også vundet Portugal Masters 2012, WGC – Bridgestone Invitational 2015, Abu Dhabi HSBC Championship 2019 der også var Rolex Series turnering (hvor Kjeldsen også blev nr. 5), The Open 2019 og nu BMW PGA Championship 2022.

BMW PGA Championship, resultat

Rory McIlroy under BMW PGA Championship 2022 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.