Ryder CupJustin Rose fik Nicklaus-Jacklin Award 2023

Justin Rose fik Nicklaus-Jacklin Award 2023

Det blev Justin Rose, som efter Ryder Cup 2023 fik tildelt Nicklaus-Jacklin Award presented by Aon. En hæder der gives til en spiller der udmærker sig med teamwork, sportsmanship og performance.

Hædersprisen er inspireret af den berømte “Concession” i Ryder Cup 1969. Dengang gav Jack Nicklaus et afgørende 60 cm putt på sidste green, som gav en delt match for første gang i Ryder Cups historie. Havde Jacklin under stort pres misset puttet, ville USA have vundet, men den risiko ville Nicklaus ikke løbe. Et ikonisk øjeblik ikke kun i golf, men i sport, da det var godt sportsmanship.

43-årige Justin Rose får hæderen, da han under Ryder Cup viste en eksemplarisk karakter. Han uddelte af sin Ryder Cup erfaring med de yngre spillere, og gik forrest ved at levere på golfbanen da det var vigtigst, som da han fredag holede et vigtigt putt for at dele. Og efterfølgende anerkendte han sine holdkammerater og viste, at holdet kommer først.

Justin Rose spillede fourballs begge dage med rookien Robert MacIntyre, og de delte deres match fredag mod Max Homa and Wyndham Clark og lørdag vandt de 3&2 over Justin Thomas og Jordan Spieth.

– Det er en stor ære, at få denne hæder. Man bliver presset til det yderste under turneringen, for der er så meget passion. Ryder Cup handler om teamwork, og det lykkedes at få et stærkt samarbejde med Bob (MacIntyre, red.), sagde Justin Rose.

Dustin Johnson og Sergio Garcia modtog hæderen i 2021

Hæderen blev givet første gang i 2021 til en spiller fra hvert hold. Det blev Dustin Johnson og Sergio Garcia, hvilket man dog ikke gør så meget opmærksom på, hvilket formentlig skyldes at de er skiftet til LIV Golf.

Aon har en stor stand i teltbyen under Ryder Cup, hvor man kan få taget et billede sammen med trofæet. Der er videoer med interviews og meget andet på standen, men ikke et eneste sted nævnes det, at Dustin Johnson og Sergio Garcia modtog hæderen i 2021.

Dustin Johnson som den ældste spiller på det amerikanske hold, der gennem samarbejde i holdmatcherne opnåede 5 point i 5 matcher.

Sergio Garcia deltog i Ryder Cup for 10. gang, og satte flere nye europæiske Ryder Cup rekorder med 24 sejre, 27,5 point i alt og 12 foursomes sejre.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Peter Baker vandt Legends Tour sæsonfinalen og ranglisten

Peter Baker vandt MCB Tour Championship – Mauritius, der var sæsonfinalen på Legends Tour. Han førte i forvejen MCB Road to Mauritius ranglisten, som...

Mandagsafslutning i Alfred Dunhill Championship

Kraftig storm forsinkede finalerunden af Alfred Dunhill Championship, og de førende nåede kun at spille 7 huller inden spillet blev indstillet. Finalerunden genoptages mandag morgen. Inden...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk