OLLuiten kommer alligevel ikke til OL - IOC vil ikke udvide feltet

Luiten kommer alligevel ikke til OL – IOC vil ikke udvide feltet

Det er noget rod. Først kvalificerede Joost Luiten sig til OL, så blev han ikke udtaget men efter en klage blev han alligevel udtaget. Nu kommer han dog ikke med alligevel, da hans plads var givet til en anden, og IOC vil ikke udvide feltet. Han kan klage til den internationale sportsdomstol CAS, men det er uvist om han agter at gøre det.

Da Hollands nationale olympiske komite (NOC*NSF) alligevel udtog Joost Luiten glædede det Internationale Golfforbund (IGF) sig over den beslutning. Men man havde allerede givet hans plads videre, så man kunne ikke bare inkludere Luiten i feltet.

IGF ansøgte derfor Den Internationale Olympiske Komité (IOC) om en undtagelse, så man udvidede feltet fra 60 til 61 spillere. Det blev tirsdag afvist af IOC, skriver IGF i en skriftlig udtalelse på igfgolf.org.På Instagram er Joost Luiten kommet med en skarp kritik af IOC, som det kan læses nederst i denne artikel. Til golf.nl siger han, at det er meget trist at man ikke har atleten i fokus:

– Det er meget trist, og de forskellige organisationer gemmer sig bag hinanden. IGF siger, jeg kan gå til CAS (den internationale sportsdomstol, red.), men der hvor det går galt er, at ingen tager ansvar for, hvad der er godt for atleten, siger Luiten der også mener der er politiske grunde:

– IOC er selvfølgelig bange for, at andre forbund og sportsgrene vil bede om flere pladser, men det er ikke mit problem som individuel atlet.

Luiten mener, at man burde have ringet til reserven der fik hans plads og sige, at der havde været en dom i Holland, så man havde været for hurtige til at give pladsen videre. Og på den måde lade Luiten komme til OL og lade reserven blive hjemme.

OL 2024 afholdes i Paris fra den 26. juli – 11. august. Herrernes golfturnering spilles fra den 1. – 4. august, mens damernes turnering er fra den 7. – 10. august på Le Golf National. Det er individuelle turneringer, så der er ingen hold konkurrence.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (2)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Men golfens pilgrimme tager nu ikke...

Kampen om toppen og om cuttet – Inside The Open, fredag

I Inside The Open kommer man lidt med bag kulissen og ser billeder, der ikke normalt bliver vist på tv Stemningsfulde videoer uden kommentatorer, så...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk