AnbefaletJohn Paramor er død, 67 år gammel

John Paramor er død, 67 år gammel

Den tidligere chefdommer på European Tour, nu DP World Tour, John Paramor døde den 17. februar 2023 efter længere tids sygdom med kræft. Han blev 67 år.

John Paramor begyndte at arbejde for European Tour i 1976 efter et år som caddie for Peter Butler. Han var den blot sjette der blev ansat på touren, og arbejdede først med administration på kontoret i Surrey, England.

Paramor var selv en god golfspiller, og med sin interesse for golfreglerne blev han dommer på Europa Touren. I 1989 blev han chefdommer, og via sit samarbejde med R&A og USGA var han gennem årene én af de helt centrale personer i udviklingen af reglerne. Han var også chefdommer ved OL 2016 i Rio.

For golffans var han synlig på Europa Touren og til flere end 100 majors, hvor han med stoisk ro guidede spillerne til at gøre det rigtige. Altid med respekt og empati for spillere, der ofte var i en presset situation. Paramor var meget respekteret og anerkendt, for både sin viden og væremåde.

Paramor, og regel-kollegaen Andy McFee der begyndte på Europa Touren i 1983, stoppede samtidig efter BMW PGA Championship 2020. Paramor fortsatte med at hjælpe lidt, og var dommer ved en håndfuld turneringer i 2021 inden han måtte stoppe som følge af sygdom.

Europa Tour dommeren John Paramor og Rory McIlroy – Foto: golfsupport.nl

I 2018 var John Paramor gæst i DP World Tour podcasten Life on Tour med Andrew Cotter som vært. Den kan findes diverse steder man kan hører podcasts, og også ses/høres i videoen nedenfor. Undertegnede har ikke genhørt den nu, men husker det som en levende samtale med sjove anekdoter.

Europa Tour dommeren John Paramor – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Darius van Driel vandt Magical Kenya Open

Darius van Driel fra Holland vandt Magical Kenya Open, hvor Jonathan Gøth-Rasmussen blev bedste dansker. Inden finalerunden var Sebastian Friedrichsen nr. 53 i -1, Jonathan...

Carlos Ortiz vandt International Series Oman foran Oosthuizen og Niemann

Carlos Ortiz vandt International Series Oman, hvor der var en lang række LIV Golf spillere i feltet, og de dominerede da også toppen af...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk