Efter en flot amatørkarriere er 22-årige John Axelsen stoppet på University of Florida, kaldet Gators, og blevet professionel.

Noget han havde planlagt at gøre efter forårets college-sæson, som dog blev noget kortere pga. COVID-19.

John Axelsen fra Sorø Golfklub er nr. 24 på amatørernes verdensrangliste pr. 20. maj 2020 og den højest rangerede dansker. Sammen med Højgaard tvillingerne vandt han VM for hold 2018.

Den professionelle debut får John Axelsen i ECCO Tour turneringen Bravo Tours Open, der spilles fra 8. – 10. juni.

Han havde håbet at kunne få adgang til nogle Challenge Tour turneringer og starte karrieren der, men på grund af COVID-19 bliver det sværere. Den danske Challenge Tour turnering er aflyst i 2020.

– Jeg må se, hvad det bliver til. Jeg tvivler på, at jeg kommer til at spille andet end ECCO Tour i år. Forhåbentligt falder der nogle wildcards af i 2021, og så må jeg tage den derfra. Det handler bare om, at jeg skal være klar, når jeg får chancen – uanset tidspunktet, siger John Axelsen til golf.dk.

Europa Tour Tourskolen er aflyst i år, da alle med en Europa Tour kategori i 2020 også beholder den i 2021.  Der er heller ingen oprykning af de bedste på Challenge Touren.

Udtaget til All-America First Team 2020

John Axelsen nåede således kun at spille syv turneringer i denne sæson, hvor han imponerede med flere top-resultater, som resulterede til en udtagelse til All-America First Team for collegesæsonen 2020. Noget ingen anden dansk herre-spiller nogensinde har præsteret. Han var også blandt de ti nominerede til den meget ærefulde Fred Haskins Award 2020.

– Når jeg ser tilbage på min amatørkarriere, kan jeg klappe mig selv på skulderen, for jeg har opnået nogle gode ting. At blive professionel er på en måde som at starte forfra, men det er bestemt ikke målet i sig selv. I princippet kan alle golfspillere jo blive professionel, siger John Axelsen til sn.dk.

Han blev nr. 5 i Challenge Tour turneringen Made in Denmark Challenge presented by Freja 2019, mens han blev nr. 40 i Europa Tour turneringen Made in Denmark 2016.

John Axelsen og Robert Karlsson under Made in Denmark 2016 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.