Challenge TourWinther blev nr. 13 på Challenge Touren efter "Shootout Sunday"

Winther blev nr. 13 på Challenge Touren efter “Shootout Sunday”

Robin Sciot-Siegrist vandt Galgorm Resort & Spa Northern Ireland Open presented by Modest! Golf, hvor kun de 24 bedste var med i “Shootout Sunday”, men der var præmiepenge til 73 spillere. Jeff Winther blev delt nr. 13 efter nederlag i 2. runde.

Formatet kunne virke en smule forvirrende og kompliceret så flere danske medier, har fejlagtigt beskrevet turneringen som en ganske almindelig slagspilsturnering. Det var det ikke, for mens top-60 og lige klarede cuttet efter anden runde, så var det kun de 24 bedste som gik videre til søndagens finale kaldet “Shootout Sunday”.

I søndagens finale spillede man slagspilsmatcher over 6-huller, hvor kun vinderen gik videre til næste runde. De 8 bedste var seedet til runde 2.

Jeff Winther blev nr. 13

Som delt nr. 11 efter tredje runde gik Jeff Winther videre til søndagens finale, hvor han vandt i 1. runde, men blev slået ud i 2. runde.

Når Jeff Winther blev nr. 13 så skyldes det, at scoren efter tredje runde var afgørende for den endelige placering, hvis flere kom til samme runde.

Siegrist vandt sin første sejr

23-årige Robin Sciot-Siegrist fra Frankrig var, som Jeff Winther, på en delt 11. plads efter 3. runde. Han vandt alle sine fem 6-hullers matcher og dermed sin første sejr på Challenge Touren.

I finalen vandt Robin Sciot-Siegrist i -3 over Alessandro Tadini i -1.

Matthias Schwab førte med ét slag efter tre runder slagsspil, men han sluttede på en 7. plads.

På billedet nedenfor ses resultaterne fra alle 6-hullers matcherne på finaledagen:Pengepræmier til alle der klarede første cut

Alle der klarede cuttet efter anden runde, men sluttede udenfor top-25, får del i præmiepengene efter den placering,

Dermed blev Benjamin Poke nr. 28 i -4, Joachim B Hansen nr. 34 i -3, Rasmus Hjelm nr. 45 i -2 mens Mark Flindt Haastrup og Martin Ovesen delte 56. pladsen i -1. Martin Simonsen missede cuttet.

Galgorm Resort & Spa Northern Ireland Open presented by Modest! Golf, resultat

Et spændende men lidt forvirrende format

Turneringen var endnu et nyt spændende format på Challenge Touren, men det bliver hurtigt lidt indviklet at følge. Det er også en udfordring at flere medier ender med at formidle noget ganske forkert, da de ikke har forstået formatet.

For at følge finaledagens resultater skulle man læse Challenge Tourens løbende opdateringer, men det ville have været mere overskueligt med et egentligt leaderboard.

Men det er interessant, at man afprøver forskellige formater, som man også gjorde det på Challenge Touren med Andalucía Costa del Sol Match Play 9, hvor man spillede to runder slagspil inden top-32 gik videre til weekenden, hvor man spillede hulspilsmatcher over 9 huller. Den turnering vandt Aaron Rai.

På Europa Touren har man i år haft ISPS Handa World Super 6 Perth som blev vundet af Brett Rumford og GolfSixes som blev vundet af Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard.

Robin Sciot-Siegrist

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Adrian Otaegui vandt Volvo China Open

Adrian Otaegui vandt Volvo China Open, der blev afkortet til tre runder. Niklas Nørgaard kæmpede for top-10, men sluttede udenfor top-30. Det var første...

Hongtaek Kim vandt GS Caltex Maekyung Open Golf Championship

Hongtaek Kim vandt GS Caltex Maekyung Open Golf Championship på Asian Tour og Korean Golf Tour. Inden finalerunden førte Junghwan Lee fra Sydkorea i -11...