PopulærtDP World TourJason Day er verdens bedste igen

Jason Day er verdens bedste igen

Jason Day er i semifinalerne ved WGC – Dell Match Play. Med mindst en 4. plads i turneringen, overtager han igen førstepladsen på verdensranglisten. Det bliver hans femte uge som verdens bedste.

I onsdagens første runde blev Day skadet i ryggen, og det har plaget ham lige siden. Han har dog kæmpet sig igennem, og nu venter en svær semifinale mod Rory McIlroy.

– Det har været en op og ned uge særligt mentalt. Efter det der skete i onsdages, var jeg i tvivl, om jeg kunne spille. Og nu bliver jeg nr. 1 i verden. Det er en underlig følelse, men jeg er glad for, at jeg holdt ud, sagde Jason Day på pressemødet lørdag og fortsatte:

– Det bliver en svær match i morgen. Jeg ser frem til at spille mod Rory. Vi har ikke haft muligheden for at spille mod hinanden på denne måde. Det er en ny oplevelse, og bliver sjovt. Jeg forventer, det bliver meget meget svært og stressende. Den slags elsker jeg, og jeg håber, at det bliver en god match.

Jason Day
Jason Day

– Processen er det afgørende
At Jason Day igen bliver nr. 1 på verdensranglisten, er ikke det vigtigste for ham. Det er mere processen og den belønning der kommer af det hårde arbejde:

– At blive nr. 1 på ranglisten er ikke i sig selv det, som gør mig begejstret. Det er mere rejsen og processen derhen. At blive nr. 1 i sin sportsgren tager lang tid, og for mig er det en forsinket tilfredsstillelse. Jeg er taknemmelig og glad for, at det er lykkedes, for jeg har arbejdet hårdt og gjort det rigtige. At være nr. 1 i verden er fantastisk, sagde Jason Day.

Den nuværende verdensetter, Jordan Spieth, tabte til Louis Oosthuizen i 1/8-finalerne. Rory McIlory vil fortsat være nr. 3 i næste uge.

Fem sejre i de seneste 12 turneringer
Jason Day vandt Arnold Palmer Invitational presented by MasterCard i sidste uge.

Sejren på Bay Hill var hans femte siden sejren i RBC Canadian Open i juli 2015, og han har vundet fem ud af sine seneste 12 turneringer.

Jason Day har tidligere været verdens bedste i fire uger
Jordan Spieth har været nr. 1 i verden de seneste 20 uger, og 26 uger i alt. Før det var Jason Day nr. 1 i tre uger fra midten af oktober 2015 til starten af november.

Samlet har 28-årige Jason Day været verdens bedste i 4 uger, da han også var nr. 1 en enkelt uge i september 2015.

Viasat Golf og Viaplay.dk sender afslutningen på WGC – Dell Match Play direkte søndag fra kl. 16 – 01. Se ugens sendetider på www.19hul.dk/tv.

WGC – Dell Match Play, leaderboard

Jason Day og familien med Arnold Palmer efter sejren i Arnold Palmer Invitational 2016
Jason Day og familien med Arnold Palmer efter sejren i Arnold Palmer Invitational 2016

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Cara Gorlei vandt Jabra Ladies Classic

28-årige Cara Gorlei fra Sydafrika vandt sin første professionelle sejr i Jabra Ladies Classic på den sydafrikanske Sunshine Ladies Tour. Linette Holmslykke begyndte finaledagen på...

Reglerne for cuttet i Masters 2024

Op til Masters 2020 blev cut-reglen ændret, så det er top-50 og lige, der klarer cuttet efter anden runde. Den såkaldte ti-slagsregel er afskaffet. Fra...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk