ECCO TourAlle jagter finsk golfkomét efter ny superrunde ved NorthSide Charity Challenge

Alle jagter finsk golfkomét efter ny superrunde ved NorthSide Charity Challenge

17-årige Oliver Lindell fra Finland fulgte fredag gårsdagens -10’er op med en runde i otte under par, og med 18 under par efter to runder fører golfkométen suverænt NorthSide Charity Challenge. Benjamin Poke er bedste dansker i -12, hvilket rækker til en femteplads.

For anden dag i træk så gav Oliver Lindell prøver på sit store talent, da han ved NorthSide Charity Challenge på Lyngbygaard Golf satte ild til anlægget og kom banen rundt i 64 slag, otte under par.

Kanonrunden var en imponerende opfølgning på torsdagens 62’er, og den blot 17-årige finne er nu hele 18 under par efter 36 spillede huller. Den næsten ufattelige score giver Lindell et forspring på fire slag til Andreas Grönkvist, som er nærmeste forfølger i 14 under par.

Danskere på jagt
Danske Benjamin Poke, der allerede har vundet én gang på ECCO Touren i 2016 er bedste dansker inden finalerunden. Poke kom rundt i fem under par fredag og med en samlet score i 12 under, ligger Furesø-spilleren på en femteplads inden lørdagens finalerunde.

Den rutinerede hjemmebanefavorit, Thomas Nørret, kom rundt i seks under par, og med samlet 10 under par, er Nørret på en delt syvendeplads. Et slag dårligere i ni under par ligger blandt andre Christian Bæch Christensen, Daniel Løkke, Mark Haastrup, Niklas Nørgaard Møller og Keen Bernberg.

Svenske Mikael Lindberg viste fredag, at det aldrig er for sent at melde sig ind i en golfturnering. Lindberg startede dagen langt tilbage efter en førsterunde i par, men med dagens bedste score i 63 slag, ni under par, drønede Lindberg helt op i top-10.

Historisk lavt ECCO Tour cut
Cuttet ved NorthSide Charity Challenge blev historisk lavt på Lyngbygaard Golf. Fem under par blev adgangskravet, hvis man ville have spilletid på finaledagen, hvor de i alt 525.000 kroner skal fordeles.

Årsagen skal findes i den næste ikke-eksisterende vind og de bløde og vel-trimmede greens.

ECCO Tour scoringsrekord i fare
Oliver Lindell kan lørdag snuppe ECCO Tourens scoringsrekord. En rekord, der netop nu indehaves af Kristoffer Broberg, efter han tog sin score til -25 under Mørk Masters i 2011.

Det meldes om mere vind på Lyngbygaard Golf lørdag, så mon ikke Lindell skal op på den helt store klinge, hvis han skal overgå Broberg!

Se stillingen i NorthSide Charity Challenge her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

De 60 herrer som har kvalificeret sig til OL 2024

Se de 60 mandlige golfspillere som har kvalificeret sig til OL 2024 i Paris. Det er ikke en deltagerliste, da der kan komme afbud...

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk