ECCO TourHjelm vandt Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel – Ny dansker...

Hjelm vandt Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel – Ny dansker imponerede stort

Rasmus Hjelm sejrede for anden gang i 2016 på ECCO Touren, da han lørdag vandt Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel. Philip Ulveman Juel-Berg blev nummer to, mens svenske Oscar Lengdén og finske Linus Väisänen delte tredjepladsen.

Trods en finalerunde i seks under par og en samlet score i 12 under, blev sejren alligevel blot på et enkelt slag til en velspillende Philip Ulveman Juel-Berg, som beviste, at han er en fremtidens mand.

Stærk Hjelm sejrede under pres
Rasmus Hjelm var i kontrol hele dagen og aldrig rigtigt i problemer, men alligevel klæbede Juel-Berg sig til ham i stillingen som en tyk dreng på en chokoladekage.

Rasmus Hjelm sænkede et solidt 2-meter putt på 18. hul for sejren, og dermed kunne Hjelm fejre sin anden sejr på årets ECCO Tour.

– Jeg er rigtig glad for sejren. Det har været en fantastisk uge på to baner (Silkeborg og Ry), som er i helt fantastisk stand. Altså helt utrolig god stand, fortalte Hjelm efter runden.

– Jeg spillede godt hele dagen, og så holede jeg et putt under pres. Hvad sker der for dét? – Det ligner mig ellers ikke, grinede Hjelm ved præmieoverrækkelsen.

Med sejren kravler Rasmus Hjelm til tops på GolfBox Nordic Golf League Ranking, hvor de fem bedste avancerer til Challenge Touren fra næste sæson.

“Ny” dansker pressede Hjelm til det sidste
Mens Hjelm var glad for sejren, så kunne dagens “runner-up” være mindst lige så stolt. Philip Ulveman Juel-Berg pressede rutinerede Rasmus Hjelm til det yderste i sin allerførste turnering som professionel. Faktisk begyndte den professionelle karriere først i mandags, hvor amatørstatusen blev skiftet ud med en professionel af slagsen.

– Jeg er godt tilfreds, men han (red. Rasmus Hjelm) spillede virkelig godt i dag. Han var svær at indhente, fortalte Juel-Berg efter runden.

Efter et veloverstået college-ophold i USA for Juel-Berg, så er han nu klar til at vise sit værd på ECCO Touren, og det skal blive spændende at se, om denne uges turnering i sandhed afspejler Søllerød-spillerens niveau. I så fald går han en stor karriere i møde.

Philip Ulveman Juel-Berg - Foto: ECCO Tour
Philip Ulveman Juel-Berg – Foto: ECCO Tour

Dansk amatør blev nummer fem
Mens Hjelm og Juel-Berg duellerede om sejren, så delte Oscar Lengdén og Linus Väisänen tredjepladsen, inden Patrick O’Neill og amatørspilleren Mikkel Hjorth fra Lyngbygaard Golf Klub imponerede med en delt femteplads. Sidstnævnte Hjort kunne således noteres sig karrierens bedste ECCO Tour resultat mens han som bedste amatør blev et par ECCO sko rigere.

Der var ligeledes et godt resultat til Kasper Estrup, som blev nummer ni, mens Niklas Nørgaard Møller og Martin Leth Simonsen sluttede på en delt 11. plads.

Du kan se resultat af Jyske Bank PGA Championship by Ejner Hessel her.

Du kan se alle videoer fra finalerunden hul for hul her.

Se stillingen på GolfBox NGL Ranking her.

Nedenfor finder du vinderputtet samt præmieoverrækkelse og vindertale.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Nanna og Emily støttede et godt formål i Viborg – Replikker fra sidelinjen (1)

Emnet var alvorligt, men humøret alligevel højt, da Viborg Golfklub i anledning af klubbens 50-års jubilæum inviterede sports- og andet godtfolk til at samle...

Ryder Cup kvalifikationen, 29. maj 2023

Pablo Larrazábal vandt KLM Open, hvor Rasmus Højgaard spillede i førerbolden og blev nr. 3. Med sejren rykkede Larrazábal frem som nr. 9 på...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk