Den 69-årige golftræner Pete Cowen er overbevist om, at han er smittet med coronavirus (COVID-19). Han arbejder med en række af verdens bedste, og var også til Players Championship, som blev aflyst efter første runde.

Pete Cowen siger til The Daily Telegraph, at han ikke er blevet testet, men han er overbevist om, at han er smittet med coronavirus. Noget han selvfølgelig har fortalt de spillere han træner.

– Jeg har det forfærdeligt, og vil ikke ønske det for nogen, uanset hvor unge og veltrænede de måtte være, siger Pete Cowen der dog endnu ikke er blevet testet.

Efter nogle dages selvvalgt isolation hjemme i England fik Pete Cowen det dårligere, så han ringede efter en ambulance. Han roser ambulancefolkene, som sagde at han havde alle symptomerne, men han kunne dog ikke blive testet, medmindre han lod sig indlægge og blev undersøgt på et hospital.

Pete Cowen er i ganske god form, så selvom han er meget påvirket af sygdommen, så valgte han ikke at bebyrde sundhedsvæsenet, og er derfor blevet hjemme.

Tror det tager måneder før der igen spilles golf

Pete Cowen vurdere i øvrigt også, at det vil tage flere måneder før de professionelle tours kan genoptage sæsonerne.

De professionelle spillere vil dog hurtigt komme igang med træningen igen, for efter en uges tid vil alle genoptage træningen, så de holder sig i form. Pete Cowen forventer derfor, at han allerede i næste uge vil få tilsendt nogle sving-videoer som han skal kommentere på.

Træner for bl.a. Stenson, Woodland og McDowell

En lang række af de bedste har på et tidspunkt haft Pete Cowen som træner, og blandt hans nuværende spillere kan nævnes Brooks Koepka, Henrik Stenson, Gary Woodland og Graeme McDowell.

Mange vil mene, at Pete Cowen er den førende golftræner i Europa, og siden 1997 er han rejst rundt med primært Europa Touren, men også på PGA Tour.

Med Pete Cowen som træner har spillere vundet flere end 250 sejre på de førende tours herunder otte majors, så han har været med til mange store triumfer.

Kun ét kendt tilfælde af en coronasmittet pro

Der er muligvis flere professionelle golfspillere, trænere mv. som er smittet med coronavirus, men indtil nu er der kun ét offentlig kendt tilfælde med en smittet spiller.

Det er 26-årige Victor Lange fra Sydafrika, som spiller på PGA Tour Latinoamerica. I starten af marts spillede han en turnering i Mexico, og da han kom hjem til Sydafrika lod han sig teste for en sikkerheds skyld. Af en udtalelse fra PGA Tour fremgår det, at han ikke er hårdt plaget af sygdommen.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.