Som følge af udbruddet og spredningen af coronavirus har PGA Tour aflyst alle turneringer frem til starten af april. Det er endnu uvist, hvad der kommer til at ske med Masters. Opdateret: Masters er udsat på ubestemt tid.

Torsdag offentliggjorde PGA Tour, at man ville fortsætte sæsonen, men at der fra fredag og frem til Masters ikke ville være tilskuere på banerne. Man ville således også gennemføre denne uges Players Championship, men den er nu blevet aflyst efter første runde.

Siden aflyste damernes LPGA de kommende turneringer frem til den 5. april, herunder også ANA Inspiration som er årets første major. Senere valgte PGA Tour så også at aflyse alle turneringer på alle deres tours, herunder også turneringer på Korn Ferry Tour og PGA Tour Champions. Det kan man læses i en skriftlig udtalelse på pgatour.com.

Aflysningerne gælder frem til og med den 5. april, så på PGA Tour vedrører det Players Championship, Valspar Championship, WGC – Dell Technologies Match Play samt Valero Texas Open. Corales Puntacana Resort & Club Championship i den Dominikanske Republik blev aflyst tidligere torsdag.

Tvivl om Masters – indrejseforbud i USA

Fra den 9. – 12. april spilles Masters, som arrangeres af Augusta National, og det er endnu uvist hvordan det vil foregå, hvis man overhovedet kan og vil gennemføre årets første major.

USA har indført indrejseforbud fra Schengen landende i EU gældende i mindst 30 dage fra fredag den 13. marts. Det vil, alt andet lige, betyde at der er Masters deltagere, som ikke kan rejse ind i USA.

Tilskuere under første runde af Players Championship

Der var tilskuere under første runde af Players Championship, hvilket har mødt en del kritik.

I første omgang kunne man ikke få refunderet sine billetkøb, hvis man som tilskuer ikke ønskede at overvære Players Championship. Det blev dog ændret torsdag, så tilskuere der grundet bekymring for coronavirus ikke overværede første runde kan få pengene tilbage. Man får naturligvis pengene tilbage for de følgende runder og turneringer

Hideki Matsuyama gik i øvrigt første runde af den nu aflyste Players Championship på TPC Sawgrass i -9, og de 63 slag var en tangering af banerekorden.

The Players Championship, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.