19hul.dkGodt nytår!

Godt nytår!

Endnu et begivenhedsrigt golfår lakker mod enden, og som altid var det et resultatmæssigt godt år for nogen, mens det for andre har været skuffende. Sådan er det, men på flere måder står dansk golf stærkt både hvad angår professionelle, elite-amatører og bredden rundt om i klubberne.

Efter nogle år uden danske herrer i top-50 på verdensranglisten er Nicolai Højgaard nu nr. 50, og han er kvalificeret til Masters og i øvrigt nok alle fire majors i 2023, selvom kriterierne endnu ikke er offentliggjort. 22-årige Nicolai Højgaard spillede Ryder Cup, og efter sejr i sæsonfinalen blev han nr. 2 på Race to Dubai ranglisten! Og så kvalificerede han og Thorbjørn Olesen sig også til PGA Tour. Sebastian Friedrichsen, Jonathan Gøth-Rasmussen og Søren Broholt Lind fik DP World Tour kortet via Tourskolen, så vi går et spændende 2024 i møde.

Hos damerne er der ikke længere nogen i top-100, men Emily K Pedersen imponerede under Solheim Cup, Smilla Sønderby vandt på LET og Sofie Kibsgaard Nielsen dominerede LETAS, så også her ser vi frem til 2024.

I de danske golfklubber frygtede man hvad alverdens kriser og krige kunne betyde. Og selvom mange klubber fortsat er presset af stigende omkostninger, så er antal medlemmer nogenlunde stabilt med et fald på under 1.000 medlemmer fra 2022 til 2023. DGU havde forventet en nedgang på ca. 5.000 golfspillere, men vi er fortsat mange der elsker at spille golf og derfor fastholder medlemskabet af golfklubben.

Tak for i år!

Vi er fortsat mange danske golfmedier, som giver dig nyheder fra ind- og udland. Vi kæmper alle om din tid, men på mange måder supplerer vi også hinanden. På 19hul.dk er vi taknemmelige over, at du også bruger os som kilde til golfnyheder, og vi er fortsat selv ganske stolte over “produktet”. Vi er dog også nødt til at prioritere hvad vi skriver, og dermed også hvad vi ikke skriver.

Vi takker for de mange mails, vi har fået i løbet af året med konstruktiv feedback og tips til artikler. Det sætter vi pris på, og alle henvendelser er velkomne på info@19hul.dk .

Godt nyt (golf)år!

Champagnen er klar – Foto: golfsupport.nl

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk