MajorsUS OpenGarcia og Ishikawa klar til US Open via Final Qualifying

Garcia og Ishikawa klar til US Open via Final Qualifying

I mandags blev der spillet 36 hullers Final Qualifying turneringer til US Open i Dallas og Japan, hvor bl.a. Sergio Garcia og Ryo Ishikawa kvalificerede sig, mens det ikke lykkedes for den danske amatør Rasmus Neergaard Petersen.

US Open spilles på Los Angeles GC fra den 15. – 18. juni, og der er endnu ingen danskere i feltet.

Garcia klar til US Open for 24. gang i træk

I Dallas, Texas, var der 120 spillere som kæmpede om otte pladser. Heriblandt college spilleren Rasmus Neergaard Petersen, der var med efter at han spillet Local Qualifying.

Rasmus Neergaard Petersen var godt med efter -4 i første runde, men med +1 på den anden bane sluttede han i -3 og fem slag fra et omspil om de sidste pladser.

Carson Young vandt i -16 foran Austin Eckroat i -11 og Brent Grant i -10 mens Paul Haley, Sergio Garcia og Roger Sloan delte 4. pladsen i -9. Jacob Solomon og Hank Lebioda i -8 tog de sidste to pladser efter omspil, mens Michael Kim og Brian Stark blev reserver.

43-årige Sergio Garcia har spillet alle US Open de seneste 23 år i træk siden år 2000. Han har haft fem top-10 placeringer med en 3. plads i år 2005 som det bedste. Garcia var ikke med i US PGA Championship, og det var den første og nu eneste major siden 1999, som han ikke har været kvalificeret til! Frem til US PGA i år havde Garcia spillet alle majors siden 1999 bortset fra Masters 2020, hvor han måtte trække sig, da han blev testet positiv for corona-virus.

Blandt de spillere der ikke kvalificerede sig kan nævnes Graeme McDowell, Ryan Palmer, Brandon Wu, Yannik Paul, CT Pan, Russell Knox, Branden Grace, Scott Hend og Matthias Schwab.

US Open, Final Qualifying – Dallas

Gunn, Nagano og Ishikawa videre fra Japan

I Japan var der 29 deltagere, som spillede om tre pladser.

Gunn Charoenkul fra Thailand vandt i -14 foran Ryutaro Nagano i -11 og Ryo Ishikawa i -8.

Takumi Kanaya og Taisei Shimizu blev henholdsvis 1. og 2. reserve fra kvalifikationen.

31-årige Ryo Ishikawa har vundet 18 gange på Japan Golf Tour, hvor han vandt sin første turnering som 15-årig amatør. Han har været fremme som nr. 29 på verdensranglisten, men er nr. 257 nu, og har gennem årene spillet 155 turneringer på PGA Tour. Han har spillet US Open seks gange med en 30. plads i 2011 som det hidtil bedste.

US Open, Final Qualifying – Japan

Mangler fortsat 10 Final Qualifying turneringer

Der er endnu ingen danskere i US Open, men der er fortsat flere måder at komme med på heriblandt top-60 på verdensranglisten den 12. juni og top-2 på en mini-rangliste på DP World Tour.

Der er også 10 Final Qualifying turneringer i USA og Canada, som spilles den 5. juni.

Den første Final Qualifying blev spillet på Walton Heath den 16. maj, hvor tre danskere var med, men ingen af dem kvalificerede sig.

Ryo Ishikawa – Foto: golfsupport.nl

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk