AnbefaletFlere penge til Made in Denmark fra Region Nordjylland

Flere penge til Made in Denmark fra Region Nordjylland

Lars Larsens offentlige pres på politikerne ser ud til at have haft en effekt. Nu er der politisk flertal i Region Nordjylland om en støtte på 4 mio. kroner til Made in Denmark i år.

Det er mindre end de 7,5 mio. kroner som Lars Larsen mener, at turneringen er blevet lovet, men dobbelt så meget som de 2 mio. kroner det umiddelbart lå til.

Nu synes der at være politisk flertal
Efter et forløb der lignede en politisk farce, ser der nu endelig ud til at være kommet en politisk løsning. Repræsentanter fra Socialdemokraterne, Venstre og Radikale Venstre er nået til enighed om beløbet på 4 mio. kroner, og de har et solidt flertal i regionsrådet.

– Jeg er glad for, at vi har fået sagen landet efter et uskønt forløb, som vi aldrig har oplevet magen til før, og som vi forhåbentlig aldrig kommer til at opleve igen, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S) til Nordjyske.dk.

Hun bekræfter overfor avisen, at Socialdemokraterne hellere havde set en bevilling på 2 mio. kroner, men de har strakt sig langt for at få den efterhånden pinlige sag afsluttet.

Baggrund for sagen
Sagen kort fortalt, så har Region Nordjylland støttet Made in Denmark med 7,5 mio. kroner i hvert af de første to år. I begyndelsen af marts nedstemte Regionsrådet at støtte med samme beløb i år. I stedet så der ud til at være politisk flertal om kun at støtte med 2 mio. kroner i år.

Det ville presse økonomien for Made in Denmark, og fik en rasende Lars Larsen til at true med at flytte turneringen væk fra Nordjylland. Lars Larsen mener, at Region Nordjylland løber fra en 3-årig aftale om støtte til Made in Denmark, men det blev afvist af regionen.

Da der så skulle stemmes om et tilskud på 2 mio. kroner i slutningen af marts, så blev dette også nedstemt. Nu var der flertal for et højere beløb, hvilket dog bl.a. skyldtes sygdom blandt politikerne.

Lars Larsen har fastslået, at Made in Denmark bliver ved at bestå mange år endnu, så der vil fortsat være en dansk Europa Tour turnering.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

33-årig dobbelt LPGA major-vinder indstiller karrieren

33-årige So Yeon Ryu fra Sydkorea indstiller karrieren efter Chevron Championship, der er årets første LPGA major. Den tidligere verdensetter offentliggjorde det for nogle uger...

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk