GolfreglerFik to straffeslag efter runden og missede PGA Tour kort

Fik to straffeslag efter runden og missede PGA Tour kort

Da 31-årige Shad Tuten havde færdigspillet Korn Ferry Tour sæsonfinalen, så han ud til at have sikret sig et PGA Tour kort ved at slutte i top-30 på ranglisten. Men tv-billeder afslørede, at han havde pådraget sig to straffeslag.

Tuten var nr. 29 inden sæsonfinalen og så ud til at slutte i top-20 i turneringen, men da han skulle aflevere sit scorekort, blev han informeret om, at der skulle tilføjes to straffeslag.

Skulle have forsøgt at genplacere én gang mere

Der blev spillet med lejeforbedring med lokalregel E-3, så man måtte løfte, rense og genplacere bolden. Hvis bolden bevæger sig efter genplacering, så skal man efter Regel 14.2e prøve igen, og bevæger bolden sig så igen, må man placere den “på det nærmeste sted, hvor bolden kan ligge stille”.

Som man kan se i videoen nedenfor, så genplacerede Shad Tuten  på 15. hul kun sin én gang, og flyttede derefter bolden lidt til højre. Da han ikke først forsøgte at genplacere sin bold anden gang, så pådrog han sig to straffeslag.

De to straffeslag kostede ham i sidste ende et PGA Tour kort, da Shad Tuten, der aldrig har spillet en PGA Tour turnering, nu sluttede som nr. 32 på ranglisten. Det kunne Rafael Campos så glæde sig over, da han tog den 30. og sidste plads.

Paul Barjon vandt sæsonfinalen Korn Ferry Tour Championship presented by United Leasing & Finance.

Nedenfor kan man se og høre chefdommeren Jim Duncan forklare situationen:.

Den endelige ranglisten kan ses her:

Korn Ferry Tour Points List, resultat

og resultatlisten fra sæsonfinalen er her:

Korn Ferry Tour Championship presented by United Leasing & Finance, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Gustav Frimodt fører foran Frederik Kjettrup på PGA Tour Americas

Gustav Frimodt og Frederik Kjettrup har fået en forrygende start i deres debut på PGA Tour Americas, hvor de er nr. 1 og 2 efter...

Verdensranglisterne, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau rykkede frem som nr. 10 i verden, hvilket dog ikke er nok for ham til at kvalificere sig til OL. Lilia Vu...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk