AnbefaletEuropatourchefen om Wentworth: Bulldozerne går i gang om en uge

Europatourchefen om Wentworth: Bulldozerne går i gang om en uge

“Et antal spillere mangler, fordi de ikke vil spille denne golfbane.”

Så klart udtrykte Europatourens Chief Executive Keith Pelley, på søndagens pressemøde, udfordringerne ved at afholde BMW PGA Championship på en bane som trænger til en renovering.

Pelley forklarede, at han så to hovedudfordringer for turneringen på Wentworth: 1. at få en aftale på plads mellem beboerne på The Wentworth Estate og klubbens nye ejere og 2. at forbedre banen markant.

Der er opstået en konflikt mellem beboerne og de nye ejere fra The Reignwood Group, fordi de sidste år bekendtgjorde at de ville hæve priserne for medlemskaber væsentligt – for både nye og eksisterende medlemmer. Denne konflikt er ikke løst, men beboerne undlod at besværliggøre afviklingen af turneringen, som de ellers havde truet med.

En af årsagerne til at klubben var blevet solgt i 2014, havde været, at der skulle findes en ejer, der var villig til at foretage de investeringer, som var nødvendige for at banen igen skal leve op til de ideer banens oprindelige arkitekt, Harry Colt havde da han byggede den i 1926.

Pelley beskrev hvordan det var blevet gjort tydeligt for ham hvor vigtig selve banen er for spillerne da han på Valderrama til Open de España var blevet stoppet af Martin Kaymer, som havde sagt: “Jeg havde tænkt mig at spille Hilton Head, men så snart jeg hørte det ville blive Valderrama, ændrede jeg mine planer og kom til Valderrama.”

Det er bredt kendt at mange Europatourspillere ikke synes om Wentworths nuværende lay-out og derfor enten spiller i USA i stedet, eller simpelthen holder ugen fri. Thomas Bjørn (som holder banerekorden) beskrev det således til Viasat Golf:

“Jeg er af den holdning at det var en af de bedste indlands-golfbaner i Europa, og man lykkedes ikke rigtigt med det re-design (i 2010, red.). Det er klart at man skal gøre banen sværere så den passer til det moderne spil, men det skal også være sjovt for en der har handicap 15 at spille – og det synes jeg måske ikke at det her er. Så nu giver de den en ordentlig omgang igen, og forhåbentlig får vi en bane, som er den her turnering og dette område værdigt.”

På spørgsmålet om hvorfor touren holder fast i Wentworth, og ikke spiller turneringen på en af de mange andre gode baner i området svarede Pelley, at det var vigtigt at huske på, at golfturneringer i dag er events og at Wentworth er et spektakulært anlæg at afholde den slags events på.

Han føler sig dog overbevist om “at de ændringer de nye ejere har planlagt kommer til at betyde en tilbagevenden til Harry Colt ’magien’ der en gang gjorde banen til et sted hvor spillerne har lyst til at spille. Man behøver bare at gå ind i klubhuset og se på væggene for at se alle de spillere der har spillet her. Vi er overbeviste om at hvis Reignwood kan genetablere banen som den engang var, med et par moderne modifikationer, så vil vores bedste spillere også komme og spille; og det ved jeg. Disse samtaler har vi haft.”

Pelley henviser til udstillingen i klubhuset hvor der er minder fra de mange store mestre der har fejret sejre på banen gennem tiderne, blandt andet køller fra Gary Player, Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Nick Faldo, Colin Montgomerie og også Anders Hansen (som vandt i 2002 og 2007).

Klubben har allerede planen for banerenoveringen klar, og der vil ikke blive spildt meget tid. Allerede tirsdag i næste uge går bulldozerne i gang, og det er meningen at ombygningen skal være færdig, når turneringen afholdes på samme tidspunkt næste år.

Chris Wood
Chris Wood

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Lexi Thompson indstiller karrieren

29-årige Lexi Thompson har offentliggjort, at hun efter 2024 sæsonen indstiller karrieren som fuldtidsprofessionel. Det afslørede hun i en video på Instagram, som kan...

Herrer: Penge- og pointranglister, 27. maj 2024

Nacho Elvira vandt Soudal Open foran bl.a. Niklas Nørgaard, der havde et putt for at komme i omspil om sejren, men han kan glæde...

Sat op til succes

De fem nyeste artikler på 19hul.dk