Thomas Bjørn og andre store navne som har præget Europa Touren gennem mange år får en bedre kategori i 2019.

Bjørn har sit Europa Tour kort via Career Money List, og for de største profiler i den kategori har man fra 2019 lavet en ny kategori 5, kaldet “Legends Category”. Nederst i denne artikel ses alle spillerne i den nye kategori.

Den er for spillere der har kortet via top-40 på Career Money List og som lever op til fire eller flere af de 7 kriterier nedenfor. Tidligere har alle være placeret i kategori 11, som også giver adgang til de fleste turneringer. Med en kategori 5 er man dog sikret adgang til alle turneringer, hvor et felt fyldes via kategorierne.

Som beskrevet i tidligere artikel kan Thomas Bjørn mindst spille på Europa Touren frem til og med 2021, da han lever op til fire af de syv nye kriterier som blev indført i 2017. Netop spillere som lever op til fire eller flere af de syv kriterier rykkes frem i kategori 5. Dem der opfylder tre eller færre kriterier vil fortsat være i kategori 11.

Startende fra 2017 sæsonen blev reglerne ændret, så man kun kan spille under Career Money List kategorien i én sæson medmindre man opfylder ét eller flere af følgende syv kriterier:

  1. Flere gange deltagelse i Ryder Cup
  2. Major vinder
  3. Vinder af 8 Europa Tour turneringer
  4. Vinder af 15 Europa Tour turneringer
  5. Vinder af European Tour Order of Merit / Race to Dubai
  6. Mindst 15 sæsoner i top-110 på den endelige Europa Tour Order of Merit / Race to Dubai (top-100 eller top-10 på Access List i 2017, top-115 mellem 1996 – 2012, top-120 før 1996).
  7. Nr. 1 på verdensranglisten

For hver af de syv kriterier man opfylder forlænges en spillers mulighed for at spille under Career Money List med ét år/sæson. Man kan således maksimalt spille under denne kategori i 8 sæsoner.

Legenderne i kategori 5

Følgende 11 spillere, hvoraf flere ikke er så aktive på Europa Touren længere, begynder 2019 sæsonen i den nye kategori 5. Som alle andre vil de rykke til en højere kategori, hvis de vinder en turnering.

– Padraig Harrington
– Colin Montgomerie
– Miguel Angel Jiménez
– Retief Goosen
– Thomas Bjørn
– Darren Clarke
– Graeme McDowell
– Robert Karlsson
– Paul Lawrie
– José María Olazábal
– Bernhard Langer

Der er yderligere seks spillere, som har Europa Tour kortet via Career Money List, men som ikke lever op til kriterierne for at være i kategori 5. De er derfor i kategori 11:

– Louis Oosthuizen
– David Howell
– Peter Hanson
– Michael Campbell
– Angel Cabrera
– Jamie Donaldson

Se alle spillere i de respektive kategorier på Europa Tourens hjemmeside her.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.