Læserbreve, debat og anekdoterEr du også YouTube golfer?

Er du også YouTube golfer?

Da jeg startede med at spille golf for nu snart over 25 år siden, var der ikke noget der hed YouTube eller TrackMan, og hvad der ellers er blevet tilført af alskens teknologi i det ellers ganske enkle spil – skulle jeg da mene.

Vi var fire, der den gang spillede meget sammen, og alle med såkaldt singelhandicap. Undervisning fik vi aldrig, og afstande på banen tog vi på fornemmeren. Men det gik jo som sagt meget godt alligevel.

Vi lærte undervejs, kan man jo sige, og ikke mindst på drivingrangen, hvor man i skjul lurede de rigtig dygtige af. Måske var der lige en detalje, man havde overset. Så prøvede man det af, og gik det heller ikke, gik vi jo heller ikke af vejen for at udveksle erfaringer og kunnen med de andre, der stod og slog bolde. Dem hentede vi i øvrigt selv, altså på kommando, når boldcontaineren var tom.

Tom for vores bolde blev også fairway på 16.hul på nu Hjortespring golfklub, for nede i slugten forsvandt vores bolde, men en dag fik vi beviset, da Mikkel ræv luskede væk og forsvandt ind i skoven med de “hvide æg”. Nå, et medlem havde jagttegn, og så fik den historie en ende. Men der var rigtig mange bolde ved rævegraven..

Det er historie nu, og der er løbet meget vand i åen siden den gang, og efter ti års pause har jeg nu genoptaget dette herlige og forunderlige spil, man jo egentlig aldrig rigtig bliver helt klog på.

Der er kommet så meget til siden af hjælpemidler, at man skulle tro, at det er blevet lettere at være golfspiller. Det er nu ikke min opfattelse. I øvrigt heller ikke for de professionelle, men det er en helt anden historie.

Om der ligger “guldkorn” på YouTube ud i dette ædle spil, vil jeg lade andre om at vurdere. Selv har jeg brugt det rigtig meget, prøvet forskellige tekniker af, positioner på køllen, svingtanker etc, hvilket har virket et stykke tid, for derefter at falde sammen. Jeg tror vi kender det alle sammen. Men som træneren ude i Smørum golfklub sagde til mig, så er kunsten jo, at komme videre selv med de dårlige slag. Eller Jack Nicklaus bevingede ord om, at jo mere jeg træner, des heldigere bliver jeg.

Med det in mente, vil jeg ønske alle en god golfsæson. Ikke mindst den danske elite. Der er meget at leve op til. Men husk: glad golf, er næsten altid god golf.

Mvh.

Steffen Rasmussen
Smørum Golfklub

— oOo —

Skriv et læserbrev, debatindlæg eller anekdote om og med golf som det overordnede emne og få det på 19hul.dk. Læs mere i denne artikel og send dit bidrag til info@19hul.dk.

Arkivfoto: Benson Ehlert / Unsplash

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

33-årig dobbelt LPGA major-vinder indstiller karrieren

33-årige So Yeon Ryu fra Sydkorea indstiller karrieren efter Chevron Championship, der er årets første LPGA major. Den tidligere verdensetter offentliggjorde det for nogle uger...

20 mio. $ – så meget tjente spillerne i Masters 2024

Man er ikke med i Masters for pengenes skyld, og på Augusta National taler man helst ikke om det. Men ikke desto mindre er...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk