PopulærtLPGAEmily med fremme i Thailand, men optjener ikke point til LPGA ranglisterne

Emily med fremme i Thailand, men optjener ikke point til LPGA ranglisterne

Emily K Pedersen er med helt fremme i Honda LPGA Thailand, mens hendes præmiepenge og Race to CME Globe point tæller kun til LPGA ranglisterne, hvis hun vinder turneringen, som Nanna Koerstz Madsen vandt sidste år. Unfair, eller fair at man ikke kan sikre kortet via invitationer? Opdateret: Emily blev nr. 23 da Lilia Vu vandt.

Emily har et fuldt LPGA kort i år, men Honda LPGA Thailand er en lidt speciel turnering med et begrænset felt på blot 72 deltagere, som spiller fire runder uden cut.

Hun er ikke kommet med i feltet via sin kategori, men har fået en sponsorinvitation, og derfor tæller hendes indtjening ikke. Efter LPGA reglerne er det i turneringer uden cut kun spillere i feltet via deres kategori samt evt. vinderen, som optjener tællende præmiepenge og Race to CME Globe point.

Emily har kategori 1 på LPGA, og er nr. 89 på den såkaldte Priority Rank, som giver adgang til turneringer. Her er Nanna Koerstz Madsen nr. 29, så Nanna er med via sin kategori, mens Emily fik en invitation. Den sidste spiller i feltet via kategorien er Maria Fassi, som er nr. 69 i kategori 1.

12 spillere optjener ikke point

Der er 12 inviterede spillere i feltet, som ikke optjener point til ranglisterne, medmindre de vinder. På leaderboardet er det dem med en – ud for PROJ under Race to CME Globe logoet. Udover Emily er det bl.a. Natthakritta Vongtaveelap, Jaravee Boonchant og Frida Kinhult.

Kan synes unfair, men….

Man kan synes det er unfair, at Emily og de andre inviterede ikke optjener point, når de nu gør det så godt. Men omvendt kan man også argumentere for, at det ville være unfair, hvis man som inviteret optjener point i en turnering uden cut.

F.eks. er Emily som nævnt nr. 89 på Priority Rank, og hun kom med i Thailand via en invitation. 12 spillere foran Emily på Priority Rank var tilmeldt, men kom ikke med heriblandt Kelly Tan på 72. pladsen.

På LPGA er der en række turneringer uden cut, særligt i Asien, og hvis en spiller fik invitationer til alle kunne hun mere eller mindre sikre sig et LPGA kort det følgende år, så det er noget der kunne rykke balancen. Men set med danske øjne er det ærgerligt, at Emilys point ikke tæller til ranglisterne, medmindre altså at hun vinder på søndag.

V Sport Golf & Viaplay Total sender direkte. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

Honda LPGA Thailand, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Nanna og Emily støttede et godt formål i Viborg – Replikker fra sidelinjen (1)

Emnet var alvorligt, men humøret alligevel højt, da Viborg Golfklub i anledning af klubbens 50-års jubilæum inviterede sports- og andet godtfolk til at samle...

Ryder Cup kvalifikationen, 29. maj 2023

Pablo Larrazábal vandt KLM Open, hvor Rasmus Højgaard spillede i førerbolden og blev nr. 3. Med sejren rykkede Larrazábal frem som nr. 9 på...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk