Eddie Pepperell blev diskvalificeret fra sidste uges Turkish Airlines Open, da han løb tør for bolde under lørdagens tredje runde og forlod banen. Verdensranglistens nr. 49 får meget svært ved at komme med i sæsonfinalen, da han ikke spiller i denne uge.

På banens 4. hul, hans 13. på runden, slog Eddie Pepperell fire eller fem bolde i vandet, inden han forlod banen. Hverken Pepperell eller medspillerne Martin Kaymer og George Coetzee vidste helt, hvor mange han slog i vandet, skriver GolfDigest.com.

Inden de mange bolde i vandet var Pepperell +2 for runden og i par for turneringen, så han var blandt de sidste i feltet.

– Har aldrig set noget lignende. Kun i Tin Cup

Der er intet i Golfreglerne som forbyder, at man låner bolde af en medspiller eller supplerer op på anden vis (uden at forsinke spillet), men det kræver så, at det er samme mærke og type. Pepperell spurgte dog hverken Kaymer eller Coetzee, om han kunne låne bolde af dem.

– Det så ikke ud til, at han havde lyst til at spille. Han brugte ikke sin putter på 3. hul, men puttede med sin wedge, så der er skete en masse, sagde Kaymer efterfølgende og fortsatte:

– Jeg har aldrig set noget lignende. Kun på TV i Tin Cup. Det er første gang jeg har set det live.

I filmen Tin Cup fra 1996 slår Roy “Tin Cup” McAvoy spillet af Kevin Costner flere bolde i vandet under US Open inden han holer med sin sidste bold for en 12’er.

I juni blev Clément Berardo diskvalificeret på Challenge Touren, da han løb tør for bolde.

I fare for ikke at komme med i sæsonfinalen

Pepperell er nr. 48 på Race to Dubai ranglisten. Kun de 50 bedste, som ønsker at deltage, kommer med i næste uges sæsonfinale i Dubai.

Pepperell har dog fravalgt at deltage i Nedbank Golf Challenge hosted by Gary Player, så det er meget tvivlsomt, om han kommer med i sæsonfinalen DP World Tour Championship, Dubai.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.