PopulærtDP World TourDet bedste af de 10 PGA Tour kort giver også en plads...

Det bedste af de 10 PGA Tour kort giver også en plads i Players Ch’ship

De fleste er sikkert opmærksomme på at de 10 bedste på DP World Tour, som ikke i forvejen har et PGA Tour kort, får et PGA Tour kort i 2024. Men en måske lidt overset detalje er, at der er ekstra fordele til den bedste af de 10.

Den bedste kommer med i Players Championship

Den bedste af de 10 spillere kvalificerer sig til både Players Championship på TPC Sawgrass og Charles Schwab Challenge, hvor der ellers er et begrænset felt. Det kan Thorbjørn Olesen og i teorien også Rasmus Højgaard nå.

Nicolai Højgaard har kvalificeret sig til PGA Tour via non-members listen, så han kan ikke blive den bedste af de 10, selvom han er med helt fremme ved sæsonfinalen i Dubai. Men han kan kvalificere sig til 2024 sæsonens to første Signature Events på PGA Tour.

Den bedste af de 10 får en særlig PGA Tour kategori sammen med vinderen af Korn Ferry Tour, Ben Kohles, da de to placeres lige efter top-125 på FedExCup ranglisten, og den plads holder de hele året, da de ikke bliver re-ranket efter indtjening.

De resterende ni får fra starten af året et kort før spillerne fra Korn Ferry Tour og før spillerne fra den kommende Tourskole. Alle spillere fra de tre adgangsveje re-rankes efter point to gange i sæsonen, som er i ugen op til Masters og efter Wyndham Championship dvs. inden FedExCup Fall. Med en dårlig sæsonstart vil man måske få adgang til lidt færre turneringer, men alle ni forventes faktisk at kunne få adgang til alle regulære PGA Tour turneringer med fuldt felt frem til FedExCup slutspillet og også i FedExCup Fall efter slutspillet.

Top-10 spillerne beholder også deres DP World Tour medlemskab i 2024, så de kan spille på begge tours. De 10 skal senest den 1. december takke ja til PGA Tour medlemskabet. Hvis en eller flere takker ned til medlemskabet, så går kortet videre til den næste på Race to Dubai ranglisten.

V Sport Golf & Viaplay Total  sender direkte. Se ugens sendetider på 19hul.dk/tv.

DP World Tour Championship, leaderboard
– Live Race to Dubai stilling ift. turneringen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

De 60 herrer som har kvalificeret sig til OL 2024

Se de 60 mandlige golfspillere som har kvalificeret sig til OL 2024 i Paris. Det er ikke en deltagerliste, da der kan komme afbud...

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk