Der er halvanden måned til Ryder Cup, men US PGA Championship er den sidste tællende turnering i den amerikanske Ryder Cup kvalifikation. Tiger Woods kan nå at spille sig på holdet, men det kræver en sejr.

Efter søndagens finalerunde kender vi således otte af de 12 amerikanske spillere på holdet, der til september skal spille mod Europa med Thomas Bjørn som kaptajn. Den europæiske kvalifikation afsluttes med Made in Denmark den 2. september, hvor der er et historisk stærkt felt.

Syv spillere er sikre på en plads

Vi kender allerede syv spillere på holdet da Dustin Johnson, Brooks Koepka, Justin Thomas, Patrick Reed, Bubba Watson, Jordan Spieth og Rickie Fowler er sikre på en plads.

Rickie Fowler kan i teorien blive skubbet ud af top-8, men han er på en delt 3. plads inden finalerunden af US PGA Championship og reelt næsten sikker på at tjene nok til at holde sin plads i top-8.

Majors tæller dobbelt i den amerikanske kvalifikation, så man får 2 point for hver 1.000 $ man tjener i turneringen. Den aktuelle stilling kan ses nederst i denne artikel.

Simpson ser ud til at tage den sidste plads

Webb Simpson er nr. 8 i kvalifikationen, og med fremme i US PGA Championship, hvor han er nr. 15 inden finalerunden. Han var på Ryder Cup holdet i 2012 og 2014, og ser ud til at kvalificere sig igen. Opdateret: Webb Simpson tog den sidste plads.

Xander Schauffele er ligeledes nr. 15 inden finalerunden, og som nr. 11 på Ryder Cup ranglisten kan han overhale Simpson, men det kræver formentlig at Schauffele mindst bliver nr. 3, og Simpson falder tilbage.

Webb Simpson under Ryder Cup 2014 – Foto: golfsupport.nl

Kevin Kisner var på en 2. plads efter anden runde af US PGA Championship, men er faldet tilbage til en 12. plads inden finalerunden. Han er nr. 15 i Ryder Cup kvalifikationen, men kan også rykke i top-8, selvom det ikke synes sandsynligt.

Tiger kan rykke i top-8 med sejr i US PGA

Tiger Woods er nr. 6 inden finalerunden af US PGA Championship, og hvis det lykkedes ham at hente de fire slag på Brooks Koepka, så kan også nå at kvalificere sig. Som nr. 20 i kvalifikationen skal Tiger vinde US PGA Championship for at kunne kvalificere sig til Ryder Cup.

42-årige Tiger Woods blev i foråret valgt som vicekaptajn for Jim Furyk, men som Tiger har spillet efter sit comeback i år, vil det ikke være en stor overraskelse, hvis Tiger får et wild card til at spille.

Personligt tror jeg, at Tiger får et wild card, hvis han ikke kvalificerer sig. Efter sit comeback har Tiger spillet godt nok til, at man kan forsvare at give ham et wild card, og han er så stort et navn, at mange gerne vil have ham med.

Interessen for golf er bare større når Tiger er med, og Ryder Cup er den største golfturnering for både golfspillere og sportsfans generelt. Her vil mange, også at kommercielle grunde, gerne have Tiger med som spiller.

DeChambeau, Mickelson og Kuchar skal håbe på et wild card

Bryson DeChambeau på kvalifikationens 9. plads, Phil Mickelson på 10. pladsen og Matt Kuchar på 12. pladsen missede cuttet i US PGA Championship, så de skal håbe på ét af de fire wild cards.

For 48-årige Phil Mickelson er det første gang siden Ryder Cup debutten i 1995, at han ikke kvalificerer sig til holdet. Han har således været med på holdet de seneste 11 gange! Med den store erfaring forventer mange, at Mickelson vil få et af de fire wild cards.

Phil Mickelson under Ryder Cup 2016 – Foto: golfsupport.nl
De fire wild cards uddeles i september

Kaptajnen Jim Furyk har fire wildcards. De tre første uddeler han efter Dell Technologies Championship den 3. september og det sidste efter BMW Championship den 9. september.

De amerikanske spillere har kunnet optjene point til ranglisten via majors og WGC turneringer i 2017 samt alle tællende PGA Tour turneringer i 2018.

Ryder Cup 2018 spilles på Le Golf National i Paris fra den 28. til 30. september 2018.

Nedenfor ses top-15 på ranglisten, som kan ses på pgatour.com her. De otte øverste kvalificerer sig til holdet.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.