PopulærtDP World TourDavid Law vandt ISPS Handa Vic Open efter dramatisk afslutning

David Law vandt ISPS Handa Vic Open efter dramatisk afslutning

David Law vandt Europa Tour turneringen ISPS Handa Vic Open, da han lavede en eagle på sidste hul, mens Wade Ormsby lavede en dobbeltbogey på 17. I videoen ovenfor ses højdepunkter fra David Laws finalerunde.

Turneringen var uden dansk deltagelse, mens Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen deltog i den sideløbende LPGA turnering, som blev vundet af Celine Boutier. Læs mere om formatet nederst i denne artikel.

Inden finalerunden førte Wade Ormsby i -15 foran Callum Shinkwin og Matthew Stieger i -13. David Law var på en delt 3. plads i -12.

Law vandt med en eagle på 18. hul

Wade Ormsby så ud til at kunne køre sejren hjem, da han var i -18 efter 16 huller, men så lavede han en dobbeltbogey på 17. hul. Med en eagle på 18. hul kom David Law til -18, så Ormsby skulle også lave en eagle på 18. for at matche Laws score, men måtte nøjes med en birdie. Efter for-ni var Law fem slag efter Ormsby, og han var tre slag fra førstepladsen inden 16. hul. hvor han lavede en birdie.

Med en runde i -6 vandt David Law dermed sin første Europa Tour sejr i -18 foran Brad Kennedy og Wade Ormsby i -17.

Justin Harding blev nr. 4 i -16, mens Jacon Scrivener, David Drysdale og David Branson delte 5. pladsen i -15.

James Nitties, der i første runde tangerede verdensrekorden med ni birdies i træk i sin -8 runde, gik de følgende runder i +2 og +3, så han missede det andet cut.

Rookien David Law fik kortet via Challenge Touren

27-årige David Law fra Skotland kvalificerede sig til Europa Touren via en 14. plads på Challenge Tour ranglisten sidste år, hvor han vandt SSE Scottish Hydro Challenge hosted by Macdonald Hotels.

Europa Touren bliver i Australien

I den kommende uge spilles ISPS Handa World Super 6 Perth, der også er uden dansk deltagelse. Som tidligere spilles der 3 runders slagspil inden vinderen kåres gennem 6-hullers hulspilmatcher om søndagen.

ISPS Handa Vic Open – herrer, resultat

Formatet i ISPS Handa Vic Open

ISPS Handa Vic Open er to sideløbende individuelle turneringer på samme baner om samme præmiesum.

De to turneringer blev spillet på 13th Beach Golf Club ved Melbourne, hvor 156 damer og 156 herrer skiftevis spillede på de to baner i de første runder.

Derefter klarede top-65 i hver turnering cuttet til tredje runde, inden blot top-35 og lige var med i finalerunden på Beach Course – der er dog point og præmiepenge til alle der klarede det første cut.

Alle fire dage var starttiderne lavet, så der skiftevis var en dame- og herregruppe på banerne. Den samlede præmiesum på 3 mio. AUD $ blev også delt ligeligt, så der var 1,5 mio. $ i hver turnering. 1,5 mio. AUD $ svarer til omkring 1,1 mio. US $ og knap 1 mio. €.

Herrernes turnering går helt tilbage til 1957, mens formatet med en dame- og herreturnering på samme bane har været sådan siden 2012. I år var dog første gang, at herrernes turnering var tællende til ISPS Handa PGA Tour of Australasia og Europa Touren, mens damernes var en ALPG Tour og LPGA turnering.

Herrer: Penge- og pointranglister, 22. april 2024

Scottie Scheffler vandt RBC Heritage, og verdensetteren har nu vundet 4 af sine seneste 5 turneringer! Det var en Signature Event med en præmiesum...