HæderspriserDASU (og ikke DGU) blev Årets Specialforbund 2022

DASU (og ikke DGU) blev Årets Specialforbund 2022

Dansk Golf Union (DGU) havde indstillet sig selv, og var blandt tre kandidater til at blive Årets Specialforbund 2022. Hæderen gik til Dansk Automobil Sports Union (DASU) efter en kåring på DIF’s årsmøde den 7. maj.

Udover DGU og DASU var Dansk Boldspil-Union (DBU) også kandidat til hæderen.

Pressemeddelse fra Danmarks Idrætsforbund kan læses nedenfor.

— oOo —

Dansk Automobil Sports Union har ydet en ekstraordinær samfundsindsats, været innovativ på miljøfronten og udviklet esports-området markant. Det er blandt årsagerne til, at unionen er blevet kåret til Årets Specialforbund 2022.

Det blev Dansk Automobil Sports Union (DASU), der på DIF’s årsmøde 7. maj 2022 vandt prisen som Årets Specialforbund. Vinderen blev fundet via en liveafstemning blandt DIF’s 62 forbund, og her distancerede DASU de to øvrige nominerede, Dansk Boldspil-Union (DBU) og Dansk Golf Union (DGU).

– Det er vigtigt og betyder meget, at hæderen kommer fra de andre forbund. Vi ser det som en anerkendelse af det arbejde, vi har lavet de seneste 4-5 år, hvor vi har lagt rigtig mange kræfter i vores samfundsindsats, lød det fra DASU’s formand, Henrik Møller-Nielsen, efter kåringen.

Fokus på klima og bæredygtighed

DASU vinder Årets Specialforbund 2022, da forbundet har arbejdet målrettet med klima- og miljøområdet, har ydet en stor en kæmpe samfundsmæssig indsats og har indført og udviklet e-sport som en vigtig disciplin i forbundet.

Af konkrete punkter i DASU’s arbejde kan nævnes:

  • En samfundsmæssig vigtig indsats ved at bygge videre på det succesrige projekt ’Hestekræfter på skoleskemaet’ for skoleelever i 7.-10. klasse og bruge motorsportens alsidighed og tværfaglighed til at sætte fokus på erhvervsuddannelserne.
  • En generel udvikling af esport som disciplin. Forbundet indførte i 2018 esport som ny sportsgren, og over de seneste år er disciplinen løftet til at være på officielt DM-niveau.
  • Et målrettet arbejde med klima- og miljøområdet – blandt andet i forhold til at reducere bilsportens samlede klima- og miljøbelastning.
  • Et vigtigt udsyn til andre målgrupper. F.eks. har DASU eksporteret idéen og det succesrige skoleprojekt ’Hestekræfter på skoleskemaet’ til Grønland i en tilpasset version, som nu er oversat til grønlandsk.

Med prisen, der blev overrakt af DIF’s formand, Hans Natorp, følger 100.000 kroner. Dem har forbundet planer om at bruge på grønne initiativer på tværs af DIF-idrætten.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Julehistorier fra Caribien (4)

Den bæredygtige julekalender er i år et genoptryk af Rejseoplevelser fra De Franske Antiller i 2019. -- oOo -- Helt ærligt, hvem gider at ligge hele...

USA vandt den første udgave af World Champions Cup

Team USA vandt den første udgave af World Champions Cup, der var en slags kombination af Ryder Cup og Presidents Cup for seniorer. Se...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk