Dansk Golf Union (DGU) er blandt tre kandidater til at blive Årets Specialforbund 2022, som kåres på DIF’s årsmøde den 7. maj. DGU har indstillet sig selv til prisen, da man er stolte over sine resultater, og blandt 11 indstillinger har DIF’s bestyrelse nomineret tre kandidater.

De tre nominerede er Dansk Automobil Sports Union, Dansk Golf Union og Dansk Boldspil-Union. Udover hæderen får Årets Specialforbund 2022 også 100.000 kr.

Det er DIF’s repræsentantskab, der via en elektronisk afstemning på årsmødet vælger den endelige vinder. Repræsentantskabet udgøres af de 62 idrætsforbund med antal stemmer ud fra størrelse, to repræsentanter fra Atletkomitéen, én regional repræsentant og de 11 medlemmer af DIF’s bestyrelse,

Læs mere om de tre nominerede nedenfor:

Dansk Automobil Sports Union (DASU)

Nomineres blandt andet for:

.
.
  • Et målrettet arbejde med klima- og miljøområdet – blandt andet i forhold til at reducere bilsportens samlede klima- og miljøbelastning.
  • En samfundsmæssig vigtig indsats ved at bygge videre på det succesrige projekt ’Hestekræfter på skoleskemaet’ for skoleelever i 7.-10. klasse og bruge motorsportens alsidighed og tværfaglighed til at sætte fokus på erhvervsuddannelserne.
  • En generel udvikling af esport som disciplin. Forbundet indførte i 2018 esport som ny sportsgren, og over de seneste år er disciplinen løftet til at være på officielt DM-niveau.
Dansk Golf Union (DGU)

Nomineres blandt andet for:

  • Et strategisk og succesrigt arbejde med at løfte juniorområdet i forbundets klubber. Her har DGU fokuseret på at skabe opstartshold for de mindste juniorer, hvor leg og golf går hånd i hånd.
  • Et målrettet arbejde med klima- og miljøområdet, hvor forbruget af pesticider på landets golfbaner er blevet nedsat med mere end 80 procent i de seneste år.
  • Fokus på golf og sundhed. DGU har blandt andet et samarbejde med Diabetesforeningen, der flere steder i landet har givet personer med type 2-diabetes mulighed for at prøve golf og for nogle dyrke sporten fast.
Dansk Boldspil-Union (DBU)

Nomineres blandt andet for:

  • En målrettet opstart for foreningerne efter corona. DBU har aktivt investeret i- og arbejdet for sportens genopstart efter corona-nedlukningerne og i den forbindelse investeret fem millioner kroner i en genstartspulje.
  • En ambitiøs børnestrategi. DBU har iværksat en ny børnestrategi, hvormed der arbejdes aktivt for at udvikle børnefodbold med visionen om at være de bedste i verden på området
  • Et fokuseret samarbejde med andre specialforbund. DBU samarbejder bredt med andre specialforbund i dansk idræt. Dette kommer blandt andet til udtryk i et samarbejde med parasporten, hvor der arbejdes for at skabe bedre vilkår for, at personer med handicap kan spille fodbold.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.