Danish Golf ChampionshipDanish Golf Championship på Great Northern i 2026

Danish Golf Championship på Great Northern i 2026

Når DP World Tour-turneringen, Danish Golf Championship, i sensommeren 2026 afvikler sin tredje udgave, bliver det på Great Northern i Kerteminde. Det ambitiøse anlæg i den smukke nordøstfynske natur har længe været nævnt som potentiel vært for de helt store, internationale turneringer, og der er udbredt glæde over, at aftalen nu er puttet elegant i hul sammen med to andre golfevents i det fynske.

– Lige siden Great Northern blev bygget, har målet været at kunne tiltrække nogle af de allerstørste turneringer, og vi er både glade og stolte over, at vi i 2026 skal være værter for Danish Golf Championship. Vores igangværende udvidelsesprojekter er planlagt ud fra, at de er klar til turneringen, og sikke en måde at indvie dem på, siger Peer Rysgaard, direktør på Great Northern.

Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olsen (S), ser frem til at kunne byde op mod 80.000 gæster velkommen i byen:

– Jeg er stolt over, at vi i Kerteminde Kommune formår at tiltrække så stor en sportsbegivenhed. Siden tilblivelsen af Great Northern har det naturligvis stået klart, at potentialet var der, men jeg er utrolig stolt over, at DP World Tour tror på, at vi kan løfte den her kæmpe opgave. Det fynske samarbejde, som er fundamentet i aftalen, er stærkt, og vi glæder os til sammen med Odense Kommune, Nyborg Kommune og Destination Fyn at vise, hvad Fyn og Kerteminde kan, når det kommer til golf.

Fynsk samarbejde om Danish Golf Championship 2026

Jakob Staun, der er eventchef i Destination Fyn, glæder sig også over værtskabet og ser frem til Danish Golf Championship som kulminationen på en større fynsk golfsatsning, der tager sit afsæt allerede til næste år:

– Med en stærk stribe af events, der også omfatter en international Challenge Tour-turnering både i Nyborg og Odense, er vi overbeviste om, at golfbraget på Great Northern i 2026 bliver sløjfen på et stykke fynsk samarbejde, når det er bedst. Det kommer til at skabe værdi bredt på Fyn – ikke mindst i kraft af de mange hotelsenge, der skal redes i Kerteminde, Nyborg og Odense, men også på den lidt længere bane, har vi en forventning om, at det kan bidrage til at øge golfturismen på Fyn. Vi ved, at der blandt golfspillere både i Danmark og Europa er en stor interesse for at spille på DP World Tour’s baner. Det vil vi selvfølgelig forsøge at udnytte i samarbejde med de fynske golfklubber.

Både hos DP World Tour og GolfPromote, der indtil i år har stået bag afviklingen af DP World Tour-turneringen i HimmerLand, er begejstringen for at have fået Great Northern og Fyn som værter stor:

– At vi nu har fået 2026-udgaven af vores danske flagskib placeret på Great Northern, er en vigtig milepæl i vores målsætning om at få turneringen rundt i hele landet. Jeg har selvfølgelig også informeret de danske spillere om nyheden, og de har alle taget imod den med udelt begejstring. Alle er sikre på, at det bliver en succes, siger Flemming Astrup, direktør i GolfPromote.

FAKTA om Great Northern:

  • Great Northern er en eksklusiv oase placeret i Kerteminde på Fyn med både golfanlæg, 4500m2 stort spa- og wellnessområde, 15 hotelsuiter bygget ind i landskabet og restauranten EAT, der byder på lokal gastronomi.
  • Stedet blev opført i 2017 og er ejet af Thomas Kirk Kristiansen
  • Great Northern er det første danske golfanlæg designet af Nicklaus Design – en af verdens førende banearkitekter – og golfanlægget består i dag af en 18-hullers mesterskabsbane samt en 9-hullers bane
Great Northern – Foto: PR

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kvinder: Penge- og pointranglister, 15. juli 2024

Ayaka Furue fra Japan vandt The Amundi Evian Championship, der er en major på både LET og LPGA. Emily K Pedersen blev nr. 54.,...

Sådan kan du se The Open 2024 på TV og streaming

Der er fire danskere i The Open 2024 på Royal Troon fra den 18. - 21. juli. Se sendetiderne nedenfor. Nicolai Højgaard, Rasmus Højgaard og...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk