ECCO TourSeks birdies på syv huller sikrede sejren på Great Northern

Seks birdies på syv huller sikrede sejren på Great Northern

Der var spænding til det sidste, da Great Northern Challenge blev afgjort torsdag eftermiddag. Blot seks slag skilte toppen fra bunden inden de sidste 18 huller, og 33 spillere havde klaret cuttet og skulle kæmpe om sejren.

Vejrguderne viste sig fra deres mildere side torsdag, der bød på masser af solskin og mere end 20 grader. Til gengæld var der godt med vind, men ikke mere end at de 33 tilbageværende spillere gik banen i under 71 slag i gennemsnit.

De tre førende – finske Ilari Saulo, svenske Jesper Sandborg og danske Oskar Ambrosius – slog ud klokken 8.55. De var alle to under par, da dagen startede, og med antallet af forfølgere var det nødvendigt at gå aggressivt til værks og sætte nogle birdies på kortet.

Saulo endte et slag under for dagen, mens Sandborg og Ambrosius begge gjorde det et slag bedre. Dermed endte de begge i fire slag under, men det var lige akkurat ikke nok til at fange svenske Adam Andersson, der noterede sin første birdie på hul otte efter syv par i streg. Det tændte svenskeren, der satte seks birdies på kortet mellem hullerne 8 og 14. Han sluttede med en bogey på 17., og en par på 18., men det var nok til at ende i fem under samlet. Det tvang Sandborg og Ambrosius til at skulle birdie 18., men de måtte begge nøjes med par.

På den måde endte Ambrosius og Sandborg på en delt andenplads med en anden finne, Antti-Juhani Ahokas. Islandske Axel Boasson, danske Morten Toft Hansen og finske Ilari Baulo delte femtepladsen i tre under.

Sejren sender Adam Andersson op på 12. pladsen på Road to Europe-ranglisten, og landsmanden Björn Åkesson sprang op på listens førsteplads. Peter Launer Bæk er stadig bedste dansker, men han er nu nummer fire.

Slustilling Great Northern Challenge

Road to Europe-ranglisten

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Kalle Samooja, J Kozuma og K Vincent klar til LIV Golf via Tourskolen

35-årige Kalle Samooja, 29-årige Jinichiro Kozuma og 26-årige Kieran Vincent har sikret sig en plads på et LIV Golf League hold i 2024 efter...

Peter Baker vandt Legends Tour sæsonfinalen og ranglisten

Peter Baker vandt MCB Tour Championship – Mauritius, der var sæsonfinalen på Legends Tour. Han førte i forvejen MCB Road to Mauritius ranglisten, som...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk