Solheim CupEmily Pedersen er klar til at forsvare Europas farver i Solheim Cup

Emily Pedersen er klar til at forsvare Europas farver i Solheim Cup

De bedste kvinder fra Europa og USA mødes for 18. gang i den prestigefyldte Solheim Cup, og discovery+ og Eurosport er med hele vejen fra Finca Cortesin i Spanien. Vi sender fra første til sidste slag, så der er godt 30 timers livegolf fra fredag til søndag. Emily Pedersen er for tredje gang med på Europas hold.

Hele turneringen kan ses på discovery+ og Eurosport med danske kommentatorer.

24 af verdens bedste kvindelige golfspillere er samlet i det sydlige Spanien for at kæmpe om Solheim Cup, og for tredje gang er Emily Pedersen en del af holdet. Hun fik, lidt overraskende, et wildcard af den norske kaptajn Suzann Pettersen, og er en af de 12 europæere, der skal forsøge at forvare Solheim Cup som de vandt i USA for to år siden.

– Jeg glæder mig til at spille på hjemmebane, det har jeg ikke prøvet før, sagde Emily Pedersen inden afrejsen til Spanien.

Hun var første gang på holdet i 2017 som blot 21-årig, i 2021 prøvede hun at vinde, men begge gange var det i USA. Og sidste gang var oplevelsen også speciel, da der på bagkanten af COVID-restriktioner ikke var europæiske tilskuere, og spillerne måtte end ikke have familier eller venner med.

– Der var jo lidt stille sidste gang, når vi gjorde noget godt, så jeg glæder mig til at opleve den stemning og fest, som der normalt er ved en Solheim Cup, siger hun.

Emily Pedersen er en del af et skandinavisk domineret hold, hvor hun spiller sammen med fem svenskere, og så er både kaptajnen og den ene vicekaptajn fra Norge.

Europæerne føres an af franske Celine Boutier, der er nummer fem i verden, og i år vandt Evian Championship. Det er hendes tredje Solheim Cup. Desuden er de unge svenske kometer, Linn Grant og Maja Stark med, ligesom rutinerede Anna Nordqvist både skal spille Solheim Cup for ottende gang, og fungere som vicekaptajn.

Amerikanerne har både verden nummer to og tre, Lilia Vu og Nelly Korda som profiler, men hold også øje med den unge sensation, 20-årige Rose Zhang, der trods at hun først blev professionel i sommer allerede har vundet på LPGA.

Solheim Cup kan ses på discovery+ og Eurosport 2
  • Fredag den 22.9.: 8.00 – 19.30
  • Lørdag den 23.9.: 8.00 – 19.30
  • Søndag den 24.9.: 11.00 – 18.00

Anders Sigdal og Andreas Hartø kommenterer.

Emily K Pedersen til venstre, mens kaptajnen Suzann Pettersen danser for at sætte gang i publikum på en træningsrunde op til Solheim Cup 2023 – Foto: Tristan Jones / LET

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Peter Baker vandt Legends Tour sæsonfinalen og ranglisten

Peter Baker vandt MCB Tour Championship – Mauritius, der var sæsonfinalen på Legends Tour. Han førte i forvejen MCB Road to Mauritius ranglisten, som...

Mandagsafslutning i Alfred Dunhill Championship

Kraftig storm forsinkede finalerunden af Alfred Dunhill Championship, og de førende nåede kun at spille 7 huller inden spillet blev indstillet. Finalerunden genoptages mandag morgen. Inden...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk