AnbefaletMorikawa vandt finale og rangliste i Dubai, hvor Nicolai Højgaard blev nr....

Morikawa vandt finale og rangliste i Dubai, hvor Nicolai Højgaard blev nr. 4

Collin Morikawa vandt Europa Tour sæsonfinalen DP World Tour Championship – Dubai, hvor Nicolai Højgaard sluttede på en flot 4. plads, hvilket gør ham til bedste dansker på Race to Dubai ranglisten i år. En rangliste Morikawa vinder i suveræn stil, mens Nicolai Højgaard får en klækkelig bonus for at blive nr. 8.

24-årige Morikawa var nr. 5 i -11 efter tredje runde og kun -1 efter 11 huller, men fem birdies på de sidste 7 huller gav en runde i -6. I samlet -17 vandt Morikawa i -17 foran den forsvarende mester Matt Fitzpatrick og Alexander Björk i -14.

Morikawa fik 3 mio. $ af den 9 mio. $ store præmiesum og også 1 mio. $ i bonus for at vinde Race to Dubai ranglisten. Han er den første amerikaner, som vinder Race to Dubai ranglisten. Med den dobbelte sejr vandt han således 4 mio. $ svarende til mere end 26 mio. danske kroner….

Nicolai Højgaard tjente 3,3 mio. kroner

Nicolai Højgaard gik -5 og rykkede frem til en 4. plads i -13, som han delte med Robert MacIntyre og de fik 314.716 € svarende til 2,3 mio. danske kroner hver. Derudover får Nicolai Højgaard 150.000 $ svarende til næsten 1 mio. kr. for at blive nr. 8 på Race to Dubai ranglisten.

Rory McIlroy førte med et slag inden finalerunden, men efter +2 måtte han nøjes med en delt 6. plads i -12 sammen med Ian Poulter og Dean Burmester. En meget frustreret McIlroy lavede tre bogeys på de sidste 4 huller.

Joachim B Hansen begyndte dagen på en 5. plads og havde seks birdies, men også tre dobbeltbogeys, på scorekortet for en runde i par der gav en delt 9. plads i -11.

Jeff Winther afsluttede med en runde i par, som gav en 21. plads i -8, mens Rasmus Højgaard blev nr. 27 i -7 efter en runde i +1.

Bernd Wiesberger var bedst i finalerunden med en runde i -9, men han begyndte dagen på en sidsteplads og rykkede kun tre pladser frem til en 49. plads.

Europa Touren bliver til DP World Tour

Det var den 13. udgave af DP World Tour Championship – Dubai, som blev spillet første gang i 2009. Titelsponsoren DP World er blevet ny titelsponsor for Europa Touren, så når 2022 sæsonen begynder allerede i næste uge i Sydafrika, så er det under navnet DP World Tour.

DP World Tour Championship – Dubai, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se højdepunkter fra finalerunden af Masters 2024

Se stemningsfulde højdepunkter fra finalerunden af Masters, som i overbevisende stil blev vundet af Scottie Scheffler foran major debutanten Ludvig Åberg. Nicolai Højgaard var nr. 6...

Se Masters 2024 præmieoverrækkelsen

Scottie Scheffler vandt Masters 2024 og, traditionen tro, fik han overrakt den grøn vinderjakke af den forsvarende mester Jon Rahm, der blev nr. 45....

De fem nyeste artikler på 19hul.dk