PopulærtDP World TourChris Wood vandt BMW PGA Championship på Wentworth

Chris Wood vandt BMW PGA Championship på Wentworth

Det endte med endnu en engelsk vinder i BMW PGA Championship på Wentworth, da Chris Wood kom bagfra og vandt sin tredje Europa Tour sejr. Thomas Bjørn blev nr. 52.

Efter tredje runde var Chris Wood på en delt 5. plads i -6. Tre tre slag efter Scott Hend på førstepladsen. Det blev hurtigt indhentet, da Wood gik for-ni i imponerede -6 efter en eagle og fire birdies. En tangering af Danny Willetts turneringsrekord fra i fredags, hvor han gik for-ni i 29 slag.

På bag-ni blev det dog meget en kamp om at holde fast i føringen. Det vidste Chris Wood dog ikke, da han ikke kiggede på leaderboards undervejs. En bogey på 10. hul blev hurtigt udlignet af en birdie på 11. hul, men bogeys på 14., 16. og 17. hul gav spændingen til det sidste.

28-årige Chris Wood lavede en sikker par på sidste hul. Han ville have gået efter greenen i to slag, og kendte som nævnt ikke stillingen, men caddien anbefalede ham at lægge op. Dermed kunne Wood godt regne ud, at en par på sidste hul formentlig ville være nok til sejren.

Efter en runde i -3 vandt Chris Wood i -9 foran Rikard Karlberg i -8.

2. plads til Karlberg efter dagens bedste runde
Karlberg begyndte dagen på en 28. plads i -1, men kom tæt på et omspil efter dagens bedste runde i -7. Karlberg lavede en hole-in-one på 2. hul, syv birdies og to bogeys.

Han kom i klubhuset et par timer før de sidste var færdige, men var som sådan den der lagde det største pres på Chris Wood.

Rikard Karlberg
Rikard Karlberg

Danny Willett blev nr. 3 i -7 efter en runde i -1, mens Romain Wattel, Thomas Aiken og Julien Quesne delte 4. pladsen i -6.

Martin Kaymer fik en god start med en eagle på 4. hul for anden dag i træk, men det endte med en runde i +1 og en delt 7. plads i -5.

De førerende skuffede i finalerunden
Chris Wood spillede i tredje sidste gruppe, og spillerne foran ham var alle over par i finalerunden.

I næstsidste gruppe gik Y. E. Yang +3, så han blev nr. 12 i -1, mens Lee Westwood blev nr. 15 i -3 efter en runde i +4.

I førerbolden var Tyrrell Hatton rundt i +3, så han blev nr. 7 i -5. Værre gik det for Scott Hend. Han begyndte dagen med en dobbeltbogey og lavede yderligere to dobbeltbogeys på dagen. Der var også en eagle, to birdies og fire bogeys på scorekortet, så efter en skuffende runde i +6 blev han nr. 15 i -3.

Bjørn rykkede frem med runde i par
Thomas Bjørn lavede fem birdies i finalerunden, men desværre også en bogey og to dobbeltbogeys. Runden i par gav ti pladsers fremgang til en 52. plads i +4.

BMW PGA Championship, resultat

Chris Wood
Chris Wood

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Pilgrimsrejse i Skotland (1)

Rembrandt viste i 1600-tallet, hvordan der blev spillet ”ringbold” på landjorden og ”kolf” på de tilfrosne nederlandske søer. Golfens pilgrimme tager nu ikke til...

The One, The Open

Vi har også vist videoen ovenfor de seneste år, men bliver aldrig trætte af stemningen i den fantastiske pr-video om The Open. I videoen beskrives...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk