16-årige Amalie Leth-Nissen er igen blevet udtaget til det europæiske PING Junior Solheim Cup 2021 hold, der den 1. og 2. september skal spille mod USA op til Solheim Cup.

PING Junior Solheim Cup spilles på Sylvania Country Club, mens selve Solheim Cup spilles på Inverness Club i Toledo, Ohio, fra den 4. – 6. september. Junior Solheim Cup er for piger i alderen 12 – 18, som ikke spiller college-golf.

Amalie Leth-Nissen var også på holdet i 2019, da USA vandt 13 – 11 over et europæisk hold med to danskere. Det var sjette gang i træk, at USA vandt.

De første syv af 12 spillere til holdet er offentliggjort, og de resterende fem offentliggøres af kaptajnen Annika Sörenstam den 26. juli. Tidligere har seks kvalificeret sig via en række tællende turneringer, mens der er uddelt seks wild cards, men som følge af COVID-19 rejserestriktioner udtages alle spillerne i år, da ikke alle har kunnet deltage i turneringerne.

De syv udtagne spillere er:

.
.
  • Amalie Leth-Nissen, Danmark
  • Constance Fouillet, Frankrig
  • Paula Schulz-Hanssen, Tyskland
  • Andrea Revuelta, Spanien
  • Cayetana Fernandez, Spanien
  • Meja Örtengren, Sverige
  • Nora Sundberg, Sverige

Da Europa vandt Solhem Cup 2019 havde 10 af de 12 spillere på holdet tidligere spillet PING Junior Solheim Cup.

Seks danskere har spillet Junior Solheim Cup

Siden starten i 2002 er der seks danskere, som har spillet Junior Solheim Cup.

Anne Normann og Amalie Leth-Nissen var på holdet da USA vandt i 2019. Puk Lyng Thomsen var på holdet i 2015, Emily K Pedersen var med i 2013, mens Charlotte Kring Lorentzen og Sara Monberg var de første danskere i 2007.

USA har vundet otte ud af ti gange

USA har som nævnt vundet PING Junior Solheim Cup de seneste seks gange i træk. Junior Solheim Cup blev spillet første gang i 2002, og USA har vundet otte ud af de ti udgaver. Reelt delte man dog 12 – 12 i 2011, men som forsvarende mester beholdt USA trofæet. Europa har kun vundet i 2003 og 2007.

Iben Tinning var kaptajn ved PING Junior Solheim Cup 2015 på Golf Club St. Leon-Rot i Tyskland.

Flag for PING Junior Solheim Cup 202 – Grafik: Ladies European Tour

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.