Op til Solheim Cup 2019 på Gleneagles i Skotland har nogle af de bedste unge amatører spillet PING Junior Solheim Cup med to danskere på det europæiske hold. USA vandt for sjette gang i træk.

Mens selve Solheim Cup spilles på Gleneagles PGA Centenary Course fra fredag til søndag, så spillede de unge piger på Gleneagles King’s Course tirsdag og onsdag. Junior Solheim Cup er for piger i alderen 12 – 18, som ikke spiller college-golf.

De to danskere, Anne Normann fra Rungsted Golfklub og Amalie Leth-Nissen fra Hjortespring Golfklub, spillede sammen i tirsdagens Foursomes og FourBalls. De tabte deres Foursomes 4&3, men vandt derefter 4&3 i FourBalls. Stillingen efter Foursomes var 3 – 3, mens danskerne var de eneste som vandt i FourBalls, så USA kom foran 7½ – 4½ inden de 12 singler

Europa var bedst i singlerne

Onsdag vandt Anne Normann 1 op over Zoe Campos i singlerne, mens Amalie Nissen vandt 2 & 1 over Sadie Englemann. Europa vandt singlerne 6½ – 5½, men det var ikke nok, så USA vandt den 10. udgave af PING Junior Solheim Cup med 13 – 11.

De to danskere var således blandt de bedste for Europa, da de bidrog med 2 ud af 3 mulige point, så det var en flot indsats.

PING Junior Solheim Cup, resultat

Team Europe ved PING Junior Solheim Cup 2019 – Foto: Tristan Jones / Ladies European Tour
USA har vundet otte ud af ti gange

Med sejren har USA vundet PING Junior Solheim Cup de seneste seks gange i træk. Junior Solheim Cup blev spillet første gang i 2002, og USA har vundet otte ud af de ti udgaver. Reelt delte man dog 12 – 12 i 2011, men som forsvarende mester beholdt USA trofæet. Europa har kun vundet i 2003 og 2007.

Iben Tinning var kaptajn ved PING Junior Solheim Cup 2015 på Golf Club St. Leon-Rot i Tyskland.

Team USA efter sejren i PING Junior Solheim Cup 2019 – Foto: Tristan Jones / Ladies European Tour
Fem danskere har spillet Junior Solheim Cup

Siden starten i 2002 er der fem danskere, som har spillet Junior Solheim Cup.

Udover Anne Normann og Amalie Leth-Nissen i år var Puk Lyng Thomsen på holdet i 2015, Emily K Pedersen var med i 2013 og Sara Monberg i 2007.

Puk Lyng Thomsen under PING Junior Solheim Cup 2015 – Foto: golfsupport.nl

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.