AnbefaletAlligatorer, søkøer og Sawgrass (1)

Alligatorer, søkøer og Sawgrass (1)

121 meter til flaget. En ganske lille bunker foran en 24-meter bred green. Ikke en vind rører sig. Hvad er problemet? Tja, problemet er, at der ikke er nogen fairway mellem tee og green, men derimod en stor sø fyldt med golfbolde og alligatorer, for du står på 17. tee i The Tournament Players’ Club at Sawgrass!

Når The Players’ Championship toner frem på fjernsynsskærmen, drømmer man sig gerne rundt på Sawgrass, det imponerende baneanlæg ved Ponte Vedra Beach i det nordlige Florida. Men hvorfor nøjes med at drømme om at slå ud til den berømte og berygtede ø-green?

Greenfee på Sawgrass er ganske vist skyhøj, men dollarkursen er relativ lav og der kan spares ved at spille nogle af Floridas mindre kendte baner, hvor entréen ofte er endog meget fordelagtig.

Tallahassee og Wakulla Springs State Park

Et godt udgangspunkt for en golfferie i USA kunne udmærket være Tallahassee, Floridas hovedstad, som ligger i den nordlige del af staten. Man kan fx begynde med at banke rusten af golfsvinget på Seminole Golf Course, Florida State Universitys glimrende bane, som har billige greenfeepriser på hverdage, og hvor man ikke er tvunget til at leje en golfvogn.

Efter Tallahassee bør man cruise ned til The Forgotten Coast, tune ind på Q106.1 og skråle med på Forgotten Hits, hvor Elvis, Stones, Beatles, Ray Charles og The Supremes har fået en renæssance. Men husk at dreje fra den snorlige highway, når der er skilte mod Wakulla Springs State Park.

2_WakullaSprings

Her skal man afsætte nogle timer til sejle ned ad Wakulla River, hvor man ser flora og fauna, som var det et glemt paradis. Den uberørte skov med ældgamle store træer, der er dekorativt draperet med såkaldt spansk mos, har flere gange tjent som kulisse for eksotiske film. Bl.a. har Johnny Weismuller for en menneskealder siden svunget sig i lianerne her i flere Tarzan film.

3_WakullaSprings

Skildpadder sidder pittoresk på væltede træstammer, sorte storke og hejrer med blå ben flyver rundt, mens gulstribede muller springer op ad vandet efter myg. Overalt er der masser af dovne alligatorer og er man heldig kan man spotte søkøer. Rangeren, der styrer båden, går gerne helt tæt på bredden for fx at finde en brown water snake i en busk, der hænger ud over floden. Slangen er forholdsvis ufarlig, ”as long as y’all don’t fool around with it”, som det lyder fra styrmanden med drævende sydstatsaccent.

4_WakullaSprings

Efter sejladsen kan man bade i et område af floden, hvor turister i alle aldre, størrelser og farver svaler sig i det kølige vand. Der er intet net mellem badeområdet og resten af flodsystemet, kun et skilt, der kundgør, at man skal være ”watchful for alligators”…

Sct. George Island

Når man fortsætter ned til den Mexicanske Golf og besøger Sct. George Island, forstår man, hvorfor området betegnes The Forgotten Coast. De fleste turister drages tydeligvis af Miami og Orlando – i hvert fald er der her i det nordlige Florida forbavsende få turister.

5_SctGeorgesIsland

Man kan checke ind på The Buccaneer Inn, som trods navnet ikke bestyres af sørøvere, der vil tage ens guld: et værelse med to queen size beds til fire personer koster fx blot 115 $ på trods af, at hotellet ligger i allerførste klitrække ned til den brede, hvide strand.

6_SctGeorgesIsland

”No golf carts allowed on Gulf Beach Drive”, står der på vejskiltene. Ikke underligt her er fredeligt og stille… Atmosfæren er nærmest caribisk: man dovner i havets varme bølger blandt delfiner og havskildpadder og spiser frokost på strandcaféen The Blue Parrot, som serverer østers på sydstatsfacon med citron og chili, og eftermiddagens siesta foregår under parasollerne med jamaicansk øl og lime inden for rækkevidde…

7_Apalachicola

Hvis man kan få sig selv til at forlade dette paradis, kan man pakke golfkøllerne og køre til det nærliggende Apalachicola, en af de få autentiske fiskerbyer i staten, og checke ind på det ærværdige Gibson Inn, hvor atmosfæren fra 1907 er intakt.

Herefter kan man sætte autopiloten på og fortsætte videre vestover langs det turkisblå hav og konstatere, at golfbanerne ligger som perler på en snor mellem Cedar Key og helt til Pensacola Beach. Pelikaner sejler over bilen, alt imens billboards i rabatten glider forbi med reklamer for Budweiser, Coca-Cola og ”Redneck boiled peanuts” og overraskende meddelelser som ”Wakulla Loves Jesus”!

St Augustine

8_StAugustine
Fra Tallahassee kan man også vælge at køre østpå til St Augustine, som ligger ved Atlanterhavskysten i det nordøstlige hjørne af Florida. St Augustine er – som man jævnligt mindes om på disse kanter – ”America’s first city!” Der er imidlertid ingen rester fra de spanske conquistadores bebyggelse fra 1565 – byen brændte ned i 1700-tallet. Til gengæld findes ”Fountain of Youth” stadigvæk (!), og spanske rytmer gjalder fra højtalere på hvert gadehjørne. Det mest autentiske er måske nok ”The Oldest Wooden Schoolhouse in the USA”, som har plastiktulipaner i blomsterkummerne, en voksdukkelærerinde i vinduet og en svær jernkæde omkring hele huset, så det ikke blæser væk, hvis en orkan skulle komme forbi.

9_StAugustine

Men uden for centrum findes der andre kulturelle tilbud, bl.a. flere virkelig interessante kirker, samt Flagler College, der åbnede som hotel i 1888, og Castillo de San Marcos, et fæstningsanlæg som beskyttede mod sørøvere og Sir Francis Drakes forsøg på at indtage byen i 1600-tallet.

For golferen er det mest interessante imidlertid, at man ved Ponte Vedra Beach, 25 miles nord for St Augustine, finder hovedsædet for det amerikanske golfforbund, PGA, og The Tournament Players’ Club at Sawgrass, der som navnet siger, danner rammen om de professionelle golfspilleres egen turnering.

Anden og sidste del af denne serie kan læses her.

FAKTA

Seminole Golf Course, Florida State University: www.seminolegolfcourse.com

Floridas Panhandle golf, fra Cedar Key til Pensacola Beach: funandsun.com/1tocf/golf/gol6.html

Wakulla Springs State Park: www.floridastateparks.org/wakullasprings

The Buccaneer Inn, Sct. George Island, Fl., http://www.buccinn.com

TPC Sawgrass Home of the Players: http://www.pgatourexperiences.com/destinations/tpc-sawgrass

7 tips du skal vide, inden du spiller på TPC Sawgrass:
http://www.golfvacationinsider.com/usa/florida-golf-vacations/5-tips-for-playing-tpc-sawgrass-on-your-florida-golf-vacation-441

— oOo —

Artiklen har tidligere været bragt på 19hul.dk, men genoptrykkes i anledning af The Players Championship.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se top-10 med dyr under PGA Tour turneringer

Der er mange dyr på golfbanerne, og for mange er naturoplevelser en del af fornøjelserne ved at spille golf. Indimellem blander dyrene sig dog...

Nick Carlson vandt Next Golf Tour på Innisbrook efter drama

Med bl.a. et holet slag fra 270 meter efter et drop vandt Nick "Bump" Carlson den sjette og sidste regulære Next Golf Tour turnering...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk