Danish Golf ChampionshipDanish Golf Championship kommer til København

Danish Golf Championship kommer til København

For første gang vil den danske afdeling af DP World Tour, tidligere kendt som European Tour, besøge Hovedstadsområdet (Nordic Open 2003 blev spillet i Simons GC, der også er i Region Hovedstaden, red.). Det sker i august 2025, hvor Danish Golf Championship vil blive afholdt på Furesø Golfklubs smukke baner nord for København.

Danish Golf Championship har deltagelse af 156 spillere fra hele verden, med mange af de danske stjerner i spidsen. Der er lagt op til golf i verdensklasse og en fest for alle, fordi dette mesterskab er meget mere end bare en golfturnering. Det ventes, at op til 80.000 tilskuere vil besøge Danish Golf Championship 2025.

– Vi er meget stolte over at være blevet valgt som vært for en turnering på dette niveau. Tidligere har vi afholdt Europamesterskaber for kvinder og juniorer samt andre store eliteturneringer, men dette er på et helt andet niveau, og det glæder vi os rigtig meget til, udtaler formanden for Furesø Golfklub, Lotte Burchard.

– Denne begivenhed viser, at vores bane hører til blandt de bedste i Nordsjælland. Vi mener, at det vil være med til at sikre den nødvendige tilgang af nye medlemmer i årene fremover. Samtidig håber jeg, at Danish Golf Championship vil stimulere de unges interesse for golf, og de nuværende juniorer i klubben vil helt sikkert blive inspireret, lyder det fra Lotte Burchard.

DP World Tour, som er den mest profilerede samling af golfturneringer i Europa, har normalt deltagelse af nogle af verdens bedste og mest berømte spillere, og turneringen i Furesø Golfklub forventes at have en præmiesum på omkring 20 mio. kr.

– At vi nu har fået 2025-udgaven af vores danske flagskib placeret i Furesø Golfklub, 25 kilometer fra Rådhuspladsen, er kæmpestort og en vigtig milepæl i vores målsætning om at få turneringen rundt i hele landet. Jeg har selvfølgelig også informeret de danske spillere om nyheden, og de har alle taget imod den med stor begejstring. Alle er sikre på, at det bliver en succes, siger Flemming Astrup, direktør i GolfPromote.

FAKTA:
  • DP World Tour er tidligere kendt som European Tour, som blev etableret i 1972
  • Danish Golf Championship afvikles for første gang i 2024 på Lübker Golf Resort ved Aarhus, men er en fortsættelse af den DP World Tour-turnering, der siden 2014 primært har været afviklet i Himmerland under navnet Made in Denmark/Himmerland.
  • Sidste år vandt det danske stortalent Rasmus Højgaard turneringen i Himmerland, og i de senere år har flere og flere danske spillere kunnet blande sig i toppen.
  • Turneringen tv-transmitteres i mere end 67 lande verden over, med mere end 680 millioner husstande som mulige seere.
  • Tilskuerrekorden blev sat i 2015, hvor hele 86.500 tilskuere besøgte turneringen fra onsdag til søndag.
FAKTA om Furesø Golfklub:
  • Klubben blev etableret i 1974, og de første ni huller, den nuværende Hestkøbgaard-sløjfe, blev taget i brug i 1979. I 1989 fik klubben åbnet de sidst huller, Farum-sløjfen, og kunne herefter bryste sig af at have 18 huller, tegnet af Jan Cederholm. I 1996 kom der yderligere ni huller til, Parkvej-sløjfen. I 2015 blev alle 27 huller renoveret af det skotske arkitektfirma Mackenzie & Ebert ved Tom Mackenzie.
  • Udover de 27 huller råder Furesø Golfklub også over en ni-hullers par 3 bane.
  • Furesø Golfklub er en af landets største golfklubber med omkring 1800 medlemmer.

 

 

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Reklamer under Masters på Viaplay – det er ikke en fejl

Som de seneste år sendes Masters på TV3 Sport og Viaplay Total, men noget er nyt i år. Der er også reklameafbrydelser på Viaplay...

Se alle slag i Masters og lav din egen “tv-kanal” med udvalgte spillere

Igen i år kan man under Masters se alle slag på Masters hjemmeside eller i den gratis App. Det har man kunnet siden 2020,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk