PopulærtDP World TourAdam Scott: - Det var grimt og godt

Adam Scott: – Det var grimt og godt

Grimt og godt på 18 huller. Sådan lød Adam Scotts korte karakteristik af sit eget spil i finalerunden af WGC Cadillac Championship.

Efter tredje runde af var Adam Scott på en delt 2. plads og tre slag efter Rory McIlroy.

Med en birdie og to dobbeltbogeys på de første 5 huller var Adam Scott seks slag efter de førende. Det lå ikke ligefrem i kortene, at han skulle vinde for anden uge i træk. Men det gjorde han efter seks birdies på de følgende 9 huller.

Den dårlige start fik Adam Scott til at tænke på, at han ville undgå en runde i 80 slag.

– Efter den anden dobbeltbogey var sejren langt væk. Jeg tænkte lidt over det, og ville forsøge at kæmpe mig tilbage, Jeg ville undgå en 80’er, som sagtens kan ske på denne bane. Når man slår den i vandet som gjorde, så er der ingen måde at undslippe det, sagde Adam Scott på pressemødet efter sejren.

Kort efter gik Scott dog fra at tænke på at undgå en 80’er til at konkludere, at han måske kunne vinde turneringen.

– På 6. hul tænkte jeg lidt over, at der var medvind på de næste huller. Kunne jeg lave et par birdies på for-ni så var skaden ikke så stor. Hvis jeg så kunne spille en fantastisk bag-ni, så havde jeg måske en chance, sagde Scott.

Adam Scott lavede birdies på 6. og 8. hul, mens Rory McIlroy lavede bogeys på 7. og 9. hul.

Efter fire birdies fra 10. – 14. hul vandt Scott i -12 foran Bubba Watson i -11, men Danny Willett og Rory McIlroy delte 3. pladsen i -10.

Adam Scott efter sejren i WGC-Cadillac Championship 2016
Adam Scott efter sejren i WGC-Cadillac Championship 2016

Det kan ikke altid være smukt
Adam Scott spillede ikke ligefrem fejlfri golf. Det viser bl.a. de to dobbeltbogeys, og på 16. hul shankede han et bunkerslag uden dog, at det kom til at koste noget.

På 18. hul var han meget tæt på at slå andetslaget i vandet. Bolden blev dog siddende i vandhazardens græs, hvorfra han kom ind og i for par, hvilket kan ses i videoen med højdepunkter.

– Det var lidt bizart, for jeg slog nogle helt forfærdelige slag, sagde Adam Scott med et grin, og fortsatte:

– Man har et billede i hovedet af, at man skal spille smuk golf for at vinde. Sommetider, og specielt på en bane som denne med blæst, så kan det ikke være smukt, medmindre man spiller sit livs runde.

– Bubba er favorit til Masters
Efter en andenplads og to sejre de seneste tre uger er Adam Scott rykket frem som nr. 6 på verdensranglisten.

På den baggrund må Adam Scott regnes blandt favoritterne til at vinde Masters fra den 7. – 10. april.

Adam Scott vandt årets første major i 2013, men direkte adspurgt om han nu er favorit til Masters, svarede han:

– Nej, jeg mener Bubba er favorit.

WGC – Cadillac Championship, resultat

Adam Scott
Adam Scott

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Verdensranglisterne, 8. juli 2024

Ewen Ferguson er lige udenfor top-100 efter sejren i BMW International Open, mens Thomas Bjørn er tilbage i top-1000. Hos kvinderne rykkede nyprofessionelle Natacha...

Damerne og pigerne tabte deres kvartfinaler ved Hold-EM

Det danske dame- og pigelandshold tabte begge deres kvartfinaler ved Hold-EM, og er dermed ude af kampen om medaljer. Herrerne og drengene vandt torsdag,...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk