23-årige Alejandro Del Rey fra Spanien skrev historie, da han fredag gik en 58’er i Challenge Tour turneringen Swiss Challenge. I forhold til par er runden i -14 den laveste nogensinde på en af de førende professionelle tours.

Swiss Challenge spilles trods sit navn på Golf Saint Apollinaire i Frankrig nær Basel i Schweiz. Her gik Del Rey første runde i +2, men i anden runde lavede han tre eagles og otte birdies!

Andre 58’ere har “kun” været -12

Der har været andre 58’ere på førende tours, men det har alle været på par-70 baner og derfor runder i -12, mens Alejandro Del Rey gik sin 58’er på en par-72 bane og dermed var det en historisk runde i -14.

Jim Furyk fik en 58’er på PGA Tour i 2016, Stephan Jäger en 58’er på Korn Ferry Tour i 2016, Ryo Ishikawa på Japan Golf Tour i 2010 og Kim Seong-hyeon på Japan Golf Tour i 2021.

To 59’er på Challenge Touren og én på Europa Touren

Gennem Challenge Tourens 32 år lange historie har der kun været to tællende 59’ere med Adrien Mörk i 2006 og Nicolò Ravano i 2016. På Europa Touren er Oliver Fisher den eneste med en officiel 59’er, hvilket han præsterede i Portugal Masters 2018.

To danskere i top-5

Inden finalerunderne er Alejandro Del Rey på en 4. plads i -12, som han bl.a. deler med Nicolai Kristensen og Marcus Helligkilde. Niklas Nørgaard Møller er nr. 23 i -8, mens Martin Simonsen missede cuttet. Marcel Schneider, der vandt i sidste uge, fører i -14.

Opdateret: Marcus Helligkilde vandt foran Nicolai Kristensen, mens Niklas Nørgaard Møller blev nr. 5.

Swiss Challenge, leaderboard

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.