AnbefaletNelly Korda vandt guld ved OL i Tokyo

Nelly Korda vandt guld ved OL i Tokyo

Det var tæt på, men blev desværre ikke til dansk medalje i damernes golfturnering ved OL i Tokyo. 23-årige Nelly Korda vandt guld og Mone Inami sølv, mens Lydia Ko fik bronze.

Emily K Pedersen og Nanna Koerstz Madsen var på en delt 2. plads efter anden runde og henholdsvis delt nr. 3 og 7 efter tredje runde. Et varslet uvejr ramte kun mildt med en torden-afbrydelse på knap en time sidst på runden, så man formåede at færdigspille turneringen over 72 huller.

Begge danskere fik en flot start på finalerunden, med flere gode birdies og endnu flere birdiemuligheder. Særligt Emily blandede sig helt i topstriden med -4 på for-ni og kortvarigt var hun på andenpladsen. Desværre kunne hun ikke følge med på bag-ni, som hun gik i +1 og efter en runde i -3, blev hun delt nr. 5 i -13.

Nanna gik både for-ni og bag-ni i -1, og med runden i -2 sluttede hun på en delt 9. plads i -10.

Emily K Pedersen under OL 2020 i Tokyo – Foto: Stan Badz / PGA TOUR / IGF

Med alle fra top-14 på verdensranglisten i feltet og 17 fra top-25, så er to danske top-10 placeringer et meget flot resultat. Det kunne være blevet til mere, så selvfølgelig vil danskerne være skuffede, men det er samtidig også et flot resultat.

Japan med en 2. og en 9. plads, Kina med en 8. og en 9. plads samt Sydkorea med to 9. pladser havde også to spillere i top-10. Udover de to danskere var Stephanie Meadow fra Irland den eneste europæiske spiller i top-15.

Målsætningen var en top-8 placering

DGU’s ambitiøse målsætning for OL var en top-8 placering for mindst en af de fire danske deltagere. Den levede Emily op til med sin flotte 5. plads, mens det var Nanna der gjorde det med en top-15 placering ved OL 2016 i Rio.

Nanna Koerstz Madsen under OL 2020 i Tokyo – Foto: Stan Badz / PGA TOUR / IGF
Nelly Korda vandt guld

Inden finalerunden havde verdensetteren Nelly Korda fra USA føringen i -15 foran Aditi Ashok fra Indien i -12. De to spillede i førerbolden sammen med Lydia Ko fra New Zealand, og efter 8 huller delte alle tre føringen i -15.

Mone Inami fra Japan spillede også med om sejren på bag-ni. Der var spænding om resultatet til det sidste, men Nelly Korda gik finalerunden i -2, og vandt i -17.

Der var dermed dobbelt guld til USA, da Xander Schauffele vandt herrernes golfturnering.

Nelly Korda efter sejren ved OL 2020 i Tokyo – Foto: Stan Badz / PGA TOUR / IGF

Mone Inami fra Japan, der spillede med Emily i næstsidste gruppe, satte et angreb ind med fem birdies fra 12. hul, men efter en bogey på 18. gik hun finalerunden i -6 og sluttede i -16 sammen med Lydia Ko, der ligeledes gik -6 efter hun var fem under på for-ni.

Mone Inami og Lydia Ko var derfor i omspil om sølvmedaljen, og den vandt Inami med en par på første omspilshul. Lydia Ko fik bronze, og som den eneste har hun nu to medaljer fra golfturneringerne ved OL, da hun fik sølv da Inbee Park vandt guld ved OL 2016 i Rio.

Aditi Ashok blev nr. 4 i -15, mens Emily delte 5. pladsen med Hannah Green fra Australien. Stephanie Meadow fra Irland blev nr. 7 i -12 foran kinesiske Shanshan Feng i -11.

Aditi Ashok under OL 2020 i Tokyo – Foto: Stan Badz / PGA TOUR / IGF

Nanna delte 9. pladsen i -10 med Sei Young Kim og Jin Young Ko fra Sydkores, Yuka Saso fra Filippinerne, Xiyu Lin fra Kina og Nasa Hataoka fra Japan.

Vinderen Nelly Kordas 28-årige storesøster Jesssica Korda blev delt nr. 15 i -9. Sydkoreanske Inbee Park, der vandt guld ved OL 2016 i Rio, blev nr. 23 i -5, Brooke Henderson fra Canada nr. 29 i -4 og amerikanske Lexi Thompson nr. 33 i -3.