Sydafrikanske Brandon Stone vandt The BMW SA Open på Glendower Golf Club i hjemlandet, men først efter et tæt drama.

I finalerunden lavede 22-årige Stone to birdies på de første 4 huller, hvorefter han førte med hele fem slag. Derfra lavede han dog seks bogeys og blot en enkelt birdie på de følgende 7 huller, men fire birdies fra 12. til 16. hul gav en runde i -1 og en sejr i -14.

Det var to slag bedre end landsmanden Christiaan Bezuidenhout, der sluttede i -12 efter en finalerunde i -5. Daniel Brooks blev nr. 3 i -11, mens Retief Goosen, Justin Walters, Branden Grace og Keith Horne delte 4. pladsen i -9.

51. plads til Lasse Jensen
Lasse Jensen var eneste dansker i finalerunderne, og han blev nr. 51 i +1 efter en første runde i +1 efterfulgt af tre runder i par.

Andy Sullivan var forsvarende mester, men missede cuttet.

.
.

Det samme gjorde Morten Ørum Madsen, der vandt turneringen i november 2013, hvor den var tællende til 2014 sæsonen. Joachim B Hansen og Jeff Winter missede ligeledes cuttet, og de tre har endnu ikke klaret cuttet i denne sæson, da de også missede cuttet i Alfred Dunhill Championship, som blev spillet i slutningen af november.

Det var første Europa Tour sejr til Brandon Stone, og han blev den 13. sydafrikanske vinder af SA Open i de 20 udgaver, der er spillet siden turneringen blev en del af Europa Touren i 1997.

The BMW SA Open hosted by City of Ekurhuleni, resultat

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.