Challenge Tour16 danskere på Challenge Touren i Odense Eventyr Golf

16 danskere på Challenge Touren i Odense Eventyr Golf

En tretrinsraket af professionel golf på Fyn indledes i denne uge, hvor Odense Eventyr Golf er vært for Challenge Tour turneringen Danish Golf Challenge. 16 danskere er med, og der er gratis entre, hvis man vil ud og se professionel golf.

Næste år skal Challenge Tour turneringen spilles i Sct. Knuds Golfklub, Nyborg, og den sidste del af raketten er DP World Tour turneringen Danish Golf Championship 2026, som spilles på Great Northern i Kerteminde. Kommunerne på Fyn har store forventninger til golf-satsningen, hvilket der er mere om nederst i denne artikel.Blandt danskerne i ugens Challenge Tour turneringen er 24-årige Rasmus Neergaard-Petersen favorit efter han har vundet to gange i denne sæson med sejre i Kolkata Challenge i Indien og  UAE Challenge i Abu Dhabi. Han fører Challenge Tour ranglisten, og en tredje sejr vil give ham en DP World Tour kategori for resten af denne og hele næste sæson. Han er dog reelt allerede sikker på et DP World Tour kort næste sæson. Peter Launer Bæk er på hjemmebane, og kender således banen meget godt.

De 16 danskere er Rasmus Neergaard-Petersen, Alexander George Frances, Victor H Sidal Svendsen, Jens Kristian Thysted, Frederik Birkelund, Lucas Bjerregaard, Morten Ørum Madsen, Peter Launer Bæk, Simon Bukrinsky, Frederik Severing Tøttenborg, John Axelsen, Nicolai Kristensen, Jeppe Kristian Andersen, Hamish Brown, Oliver Hundebøll, Christoffer Bring,

To Made in HimmerLand vindere i feltet

Marc Warren, der vandt Made in HimmerLand 2014, og 2015-vinderen David Horsey er også med i Odense. De ville utvivlsomt hellere spille på DP World Tour i Belgien, men har ikke længere et fuldt kort, så de spiller på Challenge Touren.

Marc Warren efter sejren i Made in Denmark 2014 – Foto: golfsupport.nl
Store forventninger fra Odense kommune

Det er Flemming Astrup og Golfpromote som arrangerer de tre turneringer, der får økonomisk støtte fra Odense, Nyborg og Kerteminde Kommuner samt Destination Fyn på omkring 3 mio. kr.

– Vi er overbeviste om, at man på Fyn kan bruge det her som et effektivt afsæt til at få sat øen på det verdenskort, golfturisterne orienterer sig mod, sagde Golfpromote direktør Flemming Astrup i en pressemeddelelse i november 2023.

Og på Fyn håber man, at man kan øge golfturismen. Helt konkret vil de tre turneringer give omsætning på Fyn fra tilskuere, spillere, officials mv.

Odenses Borgmester Peter Rahbæk Juel er også sikker på, at Fyn kan skabe en attraktiv plads i bevidstheden blandt mange millioner golfturister:

– Med afsæt i data fra afviklingen i København sidste år, anslår Destination Fyn, at den turnering, vi her i Odense bliver værter for, genererer en turismeøkonomi på ca. 2,3 mio. kr. isoleret set. Med udsigt til yderligere to store turneringer på Fyn, herunder DP-World Tour-turneringen på Great Northern, er jeg sikker på, at vi sammen på Fyn kan skabe en attraktiv plads i bevidstheden hos en stor del af de 20 mio. golfturister, der årligt pakker kufferten, sagde Borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel i en pressemeddelelse i november 2023.

Danish Golf Challenge, leaderboard

Peter Launer Bæk – Foto: golfsupport.nlTilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Herrer: Penge- og pointranglister, 17. juni 2024

Bryson DeChambeau vandt US Open foran Rory McIlroy, der skuffet forlod Pinehurst No. 2 uden at sige tillykke til DeCambeau og efterfølgende har trukket...

Tre danskere videre til hulspil i The Amateur Championship

Tre af fire danskere i den 129. udgave af The Amateur Championship gik videre fra slagspilskvalifikationen til hulspilsfinalerne, som spilles fra onsdag til lørdag. Der...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk