PopulærtPGA TourWyndham Championship - sidste udkald til FedEx Cup og vigtige Ryder Cup-point

Wyndham Championship – sidste udkald til FedEx Cup og vigtige Ryder Cup-point

Verdens bedste golfspillere på PGA Tour kæmper hele sæsonen indædt for at komme med til den prestigefyldte og økonomiske sværvægter FedEx Cup, der starter sidst i august. Og nu skal det afgøres.

Sedgefield Country Club i North Carolina lægger græs til, når den allersidste chance for at spille sig i top 125 finder sted de næste fire dage. Det er nemlig kun Top 125, der må spille med ved FedEx og dermed få del i den lukrative FedEx Cup bonuspulje på 35 millioner dollars heraf 10 til vinderen. Og så er der prestigen ved at gå hele vejen og vinde de fire turneringer samlet.

Der er dermed lagt op til en forrygende turnering. Fire spillere fra top 10 på FedEx-listen har – måske overraskende – valgt at spille med, selvom der venter et yderst presset program de næste mange uger. Årsagen skal nok findes i, at der ud over det afgørende kval-spil til FedEx, også er Ryder Cup-kvalifikation at kæmpe om. Der er med andre ord masser på spil i North Carolina de næste fire dage for rigtig mange spillere.

Forsvarende mester ved Wyndham Championship er pudsigt nok Davis Love III, så det bliver muligvis sværere at imponere Ryder Cup-kaptajnen i denne turnering og spille sig i betragtning til et af de 4 “captain picks”, som bliver uddelt i U.S.A. To turneringer resterer, inden der bliver sat navn på de otte amerikanske spillere, som er sikre på en plads mod Europa.

Tre mulige vindere ved Wyndham

Jim Furyk
Noget tyder på, Furyk for alvor er kommet godt over håndledsskaden, der holdt ham ude i adskillige måneder frem til maj måned i år. I hvert fald er hans sidste, registrerede turneringsrunde en imponerende 58’er! Furyk har kun spillet turneringen en gang tidligere. I 2011, hvor det ved den lejlighed blev en delt 9. plads. Det er ikke blevet til en sejr endnu siden comebacket i maj, men noget tyder på, at den kunne være lige om hjørnet. Den Donald Ross designede golfbane bør også passe godt til Jim Furyk ‘s spil, der jo ikke tjener sine præmiepenge via lange drives og wedgeslag fra rough, men langt højere ved absurd præcise jernslag.

Brandt Snedeker
Nummer 9 på Ryder Cup listen, og er umiddelbart en mand på en mission i denne uge og kan med et godt resultat endegyldigt sikre sig en plads mod Europa på Hazeltine sidst i september. Snedeker fik en flyvende start på sæson tilbage i januar med tre top 3 placeringer. Det har været svært at følge op på, men hans næstsidste turnering (RBC Canadian Open) var han igen at finde i top 5, så med alt hvad der er på spil i denne uge, og som tidligere FedEx Cup mester (2012), må amerikaneren betragtes som et godt bud til at kæmpe med om sejren på søndag.

Rickie Fowler
Måske ikke et åbenlyst bud på en vinder, idet den sidste tid ikke er gået efter planen for Rickie Fowler. Han er dog stadig højest rangerede spiller i feltet (nummer 8 på verdensranglisten). Og han har tidligere vist, at han skal have kniven for struben, før han præsterer. Det har han nu, da han ligger nummer 12 på Ryder Cup listen. Og selvom Fowler måske er et oplagt bud på et wildcard, så kan han ikke vide sig sikker da de sidste måneders resultater ikke har været gode nok. 3. runde i sidste uges OL-turnering vidner om, at spillet er tæt på at hænge sammen igen. Her gik han en 64’er (-7).

Det bliver en helt igennem spændende uge, hvor spillernes fokus på mange forskellige point- og pengelister er intens – og hvor det er et verdensklasse-felt til start. C More Golf viser live fra turneringen allerede fra klokken 13.30 torsdag. C More Golf viser naturligvis også de fire, kommende FedEx Cup-turneringer.

C More Golf viser også Featured Groups. I dag torsdag er det:

Webb Simpson / Patrick Reed / Justin Thomas samt Jim Furyk / Hideki Matsuyama / Rickie Fowler

Ryder Cup-listen USA:
www.pgatour.com/stats/stat.131.html 

FedEx Rankings:
www.pgatour.com/fedexcup/official-standings.html  

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Altin van der Merwe vandt første udgave af Africa Amateur Ch’ship

Altin van der Merwe vandt den første udgave af Africa Amateur Championship efter omspil mod Christiaan Maas og Ivan Verster., hvilket giver en plads...

Forrygende feriefest fortsatte i Herning

Udstillerne på Ferie for Alle oplevede stor interesse fra de 55.497 besøgende, der 23.-25. februar var med til at skabe en sand feriefest i...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk