PopulærtDP World TourVerdensranglisterne, 15. marts 2021

Verdensranglisterne, 15. marts 2021

Justin Thomas vandt Players Championship, og med de 80 point for sejren er den tidligere verdensetter tilbage som nr. 2. Mens Joachim B Hansen og Jeff Winther rykkede lidt frem, så faldt Rasmus Højgaard tilbage, så han går glip af WGC – Dell Match Play. Hos damerne var der kun mindre ændringer, da der kun blev spillet en turnering i Japan, men man er tilbage med de “normale” regler, da de særlige COVID-19 regler er ophævet.

Herrernes verdensrangliste

Antoine Rozner vandt Commercial Bank Qatar Masters, og med 24 point for en sejr rykkede han 34 pladser frem til en 63. plads. Joachim B Hansen blev nr. 9 og Jeff Winther nr. 14, hvilket gav dem begge lidt fremgang.

Rasmus Højgaard missede cuttet, og faldt otte pladser tilbage til en 84. plads. Han var under pres for et godt resultat der kunne rykke ham blandt de 64 bedste, der har kvalificeret sig til WGC – Dell Technologies Match Play.

På PGA Tour var der 80 point til vinderen af The Players Championship. Justin Thomas vandt og rykkede en enkelt plads frem, så han nu er nr. 2 og kun overgået af Dustin Johnson.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2021:

Damernes verdensrangliste

Der blev ikke spillet på LPGA, så der var ikke de store ændringer hos damerne. Ugens eneste turnering var på den japanske JLPGA tour.

De særlige COVID-19 regler er ophævet, så nu opdateres Rolex Rankings igen efter de “normale” regler med en rullede periode på 104 uger. De særlige COVID-19 regler har været gældende siden 20. marts 2020, hvor den rullende periode på 104 uger kun blev ændret, hvis en spiller deltog i en turnering den pågældende uge. Kort fortalt ændrede en given spillers point sig således ikke, hvis vedkommende ikke spillede en given uge. Placering kunne dog ændre sig, da andre kunne tjene/tabe point, men kun hvis de spillede. Nu er det ophævet, så der løbende sker en opdaring.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2021: